8 Tips bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen

8 Tips bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen

Gordijnen, we zien ze in de meest uiteenlopende interieurs en ze kunnen sfeerbepalend zijn voor een ruimte. Daarom wordt het juiste gordijn kiezen nogal eens lastig gevonden. In dit blog tips die kunnen helpen bij het uitzoeken van nieuwe gordijnen.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten gordijnen, denkt u bijvoorbeeld aan vouw-, rol- en plisségordijnen. In dit blog besteden we aandacht aan over-, inbetween– en transparante gordijnen.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn echte sfeermakers in een interieur, ze stralen warmte uit en houden licht en kou buiten wanneer ze gesloten zijn.

Artelux Magnolia

Inbetween gordijnen

Vindt u overgordijnen te dik en vitrage te dun, dan zijn inbetween gordijnen een goede keuze. Deze zijn dunner dan overgordijnen, maar geven meer privacy dan geheel transparante gordijnen.

Artelux Amethyst

Transparante gordijnen

Transparante gordijnen dienen voornamelijk als decoratie. Ze geven een ruimte sfeer en laten toch veel daglicht binnen. Vitrage is ook goed te combineren met dikkere overgordijnen.

Your Edition Ibiza

8 Tips


Laat uw plafond hoger lijken

Trek, als het even kan, de gordijnen door van plafond tot vloer, op deze manier lijkt het plafond een stuk hoger. Hoe lager de gordijnen hangen, hoe lager de ruimte lijkt.

Daarnaast geven kamerhoge gordijnen een interieur een luxe uitstraling. In een kleine kamer is het meestal verstandig om drukke prints te vermijden. Deze maken een ruimte in veel gevallen kleiner. Door de onderzijde van het gordijn een andere kleur te geven kunt u een ruimte optisch ook lager laten lijken.

Your Edition Prisma

Lagen

Door dubbele gordijnen op te hangen, voegt u volume en gelaagdheid toe. De kamer zal een luxueuze uitstraling krijgen.

Met de gordijnstoffen van Villa Nova kunt u prachtig combineren

Voering is een goede investering

Gevoerde gordijnen hebben veel voordelen. Ze isoleren, zijn duurzaam en werken verduisterend. Gevoerde gordijnen hebben een langere levensduur, omdat de dikkere stof minder snel verkleurt door zonlicht. De gordijnen hebben een verduisterend effect en zijn daarom ook geschikt voor de slaapkamer. Dankzij de dubbele laag isoleren ze beter, dit draagt bij aan een duurzaam interieur.

Artelux Lupine F

Het ophangsysteem is bepalend voor de uitstraling

De manier waarop uw gordijnen worden opgehangen, is bepalend voor het totaalplaatje. Bedenk wat voor u belangrijk is en welke sfeer u de ruimte uit wilt laten stralen. Rails, roede, lussen of ringen, er is tegenwoordig veel mogelijk! Onze adviseurs kunnen u deskundig adviseren wat betreft de best passende ophangsystemen of u nu een industrieel, chic of nonchalant interieur wenst.

Your Edition Loof

Fabulous Fluweel

Overgordijnen van fluweel geven iets theatraals en laten een ruimte luxe uitstralen. Fluwelen gordijnen zijn toch wel een beetje een ‘’all time favourite’’.

De prachtige Villa Nova Barcelona stof

Moet de stof wasbaar zijn?

Bedenk vooraf of u de gordijnen wilt kunnen wassen, dan kunnen onze adviseurs hier rekening mee houden.

Gordijnenstoffen van Loft79

Bestel dezelfde kleur niet in meerdere keren

Het klinkt misschien heel logisch, maar bestel dezelfde kleur gordijnen in één keer. Dan weet u zeker dat ze gemaakt zijn met eenzelfde wassing en kleuring van de stof, zo voorkomt u kleurverschillen.

Meet nauwkeurig in

Zonde als uw gordijnen net te kort hangen. Inmeten komt dan ook erg nauw, gelukkig doen onze vakmensen dit voor u. Ook houden wij rekening met de eigenschappen van de gekozen gordijnstof.

Natalie
Door

Natalie

op 05 Sep 2019

Ik wilde dubbelop: zowel vitrage als overgordijnen. Ten eerste wil ik totaal geen inkijk. Ten tweede ben ik dol op zoveel mogelijk stoffering omwille van het positieve effect op sfeer en akoestiek. Ik heb er wel op gelet dat er niets voor de verwarming hangt.

Reactie plaatsen