Artelux Gordijnen

Artelux

Artelux

Artelux maakt deel uit van Artex.
Artex is opgericht in 1947 en een echt familiebedrijf. Het begon allemaal met een interieurtextiel weverij en in 1990 is Artex onderdeel geworden van het internationale merk Hunter Douglas. Hier vallen merken als bijvoorbeeld Luxaflex en Sunway ook onder.


Artex produceert voornamelijk interieurtextiel en zonwering. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met internationale allure. Artex voert vandaag de dag meerdere merken namelijk; De Ploeg,  Artelux, Kendix en Loft79. Ieder merk heeft een eigen gezicht en compleet eigen collecties.


Artelux maakt sfeervolle, soepel vallende gordijnstoffen, zoals inbetweens, vitrages en overgordijnen. De collectie biedt zowel effen stoffen als patronen. Inbetween gordijn Hennep is bijvoorbeeld gemaakt van 50% katoen en 50% polyester, dit maakt de stof sterk en soepel vallend. De Hennep is te herkennen aan het blad patroon op de stof. Opvallend aan deze stof is dat het kamerhoog is en het patroon geleidelijk naar boven loopt. Dit design is er in drie verschillende natuurlijke tinten.


www.artelux.nl