Baumann

Baumann

Creation Baumann is een echt familie bedrijf waar op dit moment alweer de vierde generatie aan het roer staat. Wat in al die jaren niet is veranderd, is hun passie voor stoffen. Dit zie je ook terug in de collectie. De collectie van Creation Baumann is modern en extravagant. In de collectie zijn basics te vinden die de basis vormen voor het interieur en stijlvolle en decoratieve stoffen die zorgen voor elegantie in het interieur.


Oprichting

In 1886 beginnen Friendrich Baumann en Albert Brand met het opzetten van en bedrijf voor de productie en distributie van linnen in Langenthal. Bijna twintig jaar werken ze samen in deze bloeiende business. Vanaf nu gaan ze beide hun eigen weg. Friendrich Baumann opende in 1905 een mechanische linnen weverij. Ze overleven hiermee de economische crises en de wereldoorlogen. Dan wordt het bedrijf overgenomen door de zoon van de oprichter. Rond die tijd ontstaat ook de naam Creation Baumann. Ze groeien al snel uit tot een kwaliteitsmerk. Mede door het in de hand nemen van textielontwerpers stapt Creation Baumann over van witgoed stoffen naar decoratieve stoffen. Rond 1966 worden de eerste showrooms geopend in Zürich, Parijs en Frankfurt. Nu in het heden is Creations Baumann nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf, die gebaseerd is op lange termijn doelstellingen. In alle jaren dat Creations Baumann bestaat is er één ding nooit veranderd en dat is hun passie voor stoffen.


Grondstoffen

Creation Baumann vindt duurzaamheid heel erg belangrijk. Duurzaamheid betekend voor creation Baumann zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en voelt zich ook verantwoordelijk voor de mensen. De verwerking van de garen tot het afgewerkte product vind plaats onder eigen dak in Langenthal. De meerderheid van de stoffen van Creation Baumann zijn bekroond met de Oeko-Tex, dit betekend dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Ook worden de ontwerpen gemaakt in eigen huis. De ontwerpen worden gekenmerkt door kwaliteit en hun esthetiek en hun functionaliteit.


Advies geven wij u graag

Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden met de stoffen van Creation Baumann en over de verschillende manier van verplooien.