De Millenerpoort

De Millenerpoort

De Millenerpoort is in Nederland de grootste producent op het gebied van ontwerp en fabricage van handgemaakte karpetten. Bij de Millenerpoort zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt zelf u karpet samenstellen in kleur, afmeting, dessins en vorm. Bent u nieuwsgierig geworden naar de hoogwaardige karpetten van de Millenerpoort en alle mogelijkheden? Kom gerust bij ons langs in onze showroom in Veenendaal of Zutphen.


Oprichting

Tegen het einde van de jaren 70 nam De Millenerpoort een handknoopfabriek over. Deze fabriek was gevestigd in de Jordaan. Hier ontstaat De Millenerpoort. In de begin tijd leidde De Millenerpoort een sociale werkplaats Vixia. In deze sociale werkplaat worden voornamelijk handknoop karpetten geproduceerd. Niet veel later worden ook de eerste tuft tapijten geproduceerd. Op dit moment is het zelfs zo dat 90% van de karpetten die bij de Millenerpoort worden geproduceerd tuft tapijten zijn. Er worden ook nog steeds handknoop karpetten gemaakt, de handknoop karpetten blijven toch de roots van de Millenerpoort.


Grondstoffen

Zowel bij de handknoop- als bij de handtuft-karpetten zijn er talloze mogelijkheden. De handknoop kwaliteiten zijn zeer geschikt voor meleringen van verschillende garendiktes en kleuren. Ook zijn er meerdere poolhoogtes mogelijk. Alle garens zijn gemaakt van 100% scheerwol. Deze kunnen gecombineerd worden met linnengarens. Een tapijt van 100% linnen is ook mogelijk zodat het karpet anti allergisch is. Ieder karpet word exclusief voor u gemaakt. U kunt zelf de afmeting, vorm, kleur en het design bepalen. Er kan een kleurtoef of staal aangevraagd worden met het door u samengesteld ontwerp. Alle karpetten worden ambachtelijk gemaakt. De wol wordt in strengen aangeleverd. Deze strengen worden geverfd in de gewenste kleur. De laatste fase in het productie proces is de afwerking. Afhankelijk van de kwaliteit wordt het karpet geschoren, en de lijnen tussen de vlaken gevreesd. Hierna worden alle randen van het karpet zorgvuldig afgewerkt. De Millenerpoort neemt hun verantwoordelijkheid serieus wat betreft het omgaan met het milieu, de mensenrechten en de arbeidsomstandigheden.


Advies geven wij u graag

De Millenerpoort heeft door zijn eindeloze mogelijkheden voor ieder interieur het ultieme en perfect passende karpet. Wij wandelen met u mee en adviseren u graag op de weg naar uw ultieme karpet.