De Munk header

De Munk Carpets

De Munk Carpets

Deze kleinschalige organisatie importeert al sinds 1981 handgeknoopte, handgeweven en hand-getufte vloerkleden uit landen als Portugal, Nepal, Marokko en India. De Munk Carpets heeft een ruim assortiment vloerkleden van goede kwaliteit voor vriendelijke prijzen. Daarnaast maken zij zich hard voor eerlijke handel en goede en werkomstandigheden.
Het kleine team bezoekt de leveranciers in het buitenland regelmatig. Deze buitenlandse trips zijn inspirerend en het persoonlijke contact draagt bij aan een fijne samenwerking.

De collectie van De Munk bevat uiteenlopende ontwerpen. Een geliefd product binnen de Moderne collectie is de kwaliteit Firenze. Deze is leverbaar in diverse kleuren en kan tweezijdig worden gebruikt. Buiten een 7 tal standaard maten is deze ook leverbaar op maat, met een maattolerantie van maximaal 5%. Ronde vloerkleden zijn in deze kwaliteit niet mogelijk.

De Safi is gemaakt van 100% wol en verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Deze Berber kleden worden geproduceerd in Marokko en zijn handgeknoopt. De Safi is een mooi en tijdloos vloerkleed dat breed toepasbaar is. Zo staat Safi prachtig in een natuurlijk licht interieur met hout accenten. Deze kwaliteit is er in standaardmaten, maar kan ook op maat gemaakt worden. Ronde vormen kunnen bij deze kwaliteit ook gerealiseerd worden. Naast de zogenoemde Berder kleden bevat de collectie van De Munk ook veel Kelim kleden, te herkennen aan de versleten look en het vervaagde patroon. De Kelims zijn leverbaar in diverse vergrijsde tinten met hier en daar een vervaagd kleuraccent.


www.demunkcarpets.nl