De nieuwste Kendix design gordijnstoffen

De nieuwste Kendix design gordijnstoffen

Afgelopen maand presenteerde Kendix haar prachtige nieuwe gordijnstoffen collectie en die delen we graag met u in dit blog.

Kendix, het merk

Kendix is al sinds 1848 producent van exclusieve gordijnstoffen. In 1958, besloot de toenmalige eigenaar van het familiebedrijf, Frans van Dijk, een andere richting in te slaan en afgestudeerden van kunstacademies aan te trekken om designs te creëren voor de gordijnstoffen. Hij wilde nieuwe stoffen uitbrengen voor de absolute top van de markt, stoffen met een eigen gezicht. De collectie met moderne stoffen werd al snel een succes en de distributie nam toe. In 1960 is Kendix Brussel opgericht, gevolgd door verkoopkantoren in Aken en Zurich. De collectie is gericht op particulieren die op zoek zijn naar iets exclusiefs, maar ook op hotels, musea en kantoren die een stijlvol en representatief interieur statement willen maken.

Het uitgangspunt van Kendix is door de jaren heen hetzelfde gebleven;

‘’Textiel maken door mensen met visie en een scherp oog voor detail. Voor mensen die schoonheid en kwaliteit belangrijk vinden.’’ 

De technische mogelijkheden van de eigen productie mogen de ontwerpers hierin niet beperken. Als die tekortschieten, wordt er elders voor Kendix gedrukt of geweven. Deze visie is nog altijd de basis van het ontwikkelen en ontwerpen van de actuele Kendix collecties.

Kendix, de 2019 collectie

Deze nieuwe collectie is geïnspireerd op actuele trends in architectuur, interieur, cultuur, fashion, design en kunst. Er is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en de ontwerpen zijn veelal kamerhoog. Met de nieuwe collectie gaat Kendix, naar eigen zeggen, terug naar haar roots. Van uitbundige grafische prints tot subtiele aardse kleurnuances, geïnspireerd op onder andere de kracht en vitale lichteffecten van de natuur.

Fuse, een linnen structuur met een diffuus kleurenpallet. 

Lucent, een multi-colour melange garen, verandert van kleur wanneer u dichtbij komt (rechts afgebeeld).

Luster, een transparante linnen mix in krachtige en pastelkleur opties.

Saturn, een zachte glanzende uni structuur in een grote kleurreeks.

Softline, Een tactiele lichtgewicht keperstof met een sterke uitstraling.

Solar, een gordijnstof met een transparante schittering, bijna reflecterend, uitgebracht in natuurlijke steentinten.

Agave, een digiprint design van een opgeblazen blad, creëert structuur op deze gordijnstof.

Delta, kleurrijke digitale print op een transparante ondergrond. Het design bestaat uit vier grote horizontale banen die leverbaar zijn in vijf sterke kleurcombinaties.

Floret, een gordijnstof met een florale digitale print, leverbaar in twee kleurcombinaties.

Flos, valt op door het grote botanische patroon. De abstracte kleurvlakken geven de stof ook een moderne uitstraling.

Flux, superzachte inbetween met linnen. Het patroon is geïnspireerd op een vertakkende rivier.

Canopy, een Ausbrenner kwaliteit (dunne stof gemaakt van verschillende grondstoffen, geweven in platbinding en op bepaalde delen transparant) met een patroon van een gelaagd bladerdak.

Dash, een papierachtige ausbrenner kwaliteit met een patroon van verticale strepen en gekleurde blokken.

Fall, herfstbladeren op een linnen ausbrenner met melange garens.

Vista, een design met vierkante vormen en lijnen in een ausbrenner met opvallende gekleurde transparante vlakken, een nieuwe interpretatie van een Kendix klassieker.

Alle nieuwe materialen en kleuropties met eigen ogen zien en voelen? Bezoek één van onze showrooms en ontdek de nieuwste Kendix collecties zelf.

karen henderickx
Door

karen henderickx

op 06 Apr 2021

Hallo,Hoeveel betaal je per meter voor de gordijnen, luster (pastelkleuren) En zou het mogelijk zijn om een staal toegestuurd te krijgen? Hoeveel zou dit kosten? Mvg, Henderickx Karen

Reactie plaatsen