De voordelen van een houtlook vloer

De voordelen van een houtlook vloer

Houtlook pvc-vloer

Hout blijft terugkomen in ons interieur of het nu is in onze meubels, als raambekleding of op de vloer. Wat betreft vloerbedekking is er de laatste jaren veel veranderd. Enkele jaren terug was het meestal nog duidelijk te zien als een vloer een houtlook had, tegenwoordig zijn houtlook pvc-vloeren niet of nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden.

De vele voordelen

Een pvc-vloer is een kunststof vloerbedekking met veel voordelen. Zeker ten opzichte van een echte houten vloer. Ze zijn flexibel, het materiaal is soepel en sterk in één. In dit blog zetten we alle voordelen voor u op een rijtje;

  • Eén van de grootste voordelen is dat het ijzersterke vloeren zijn. Het materiaal kan intensief worden gebruikt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slijtage.
  • Niet van echt te onderscheiden hout uitstraling. De collecties pvc-vloeren zijn tegenwoordig voorzien van natuurgetrouwe dessins. Hierdoor zijn pvc-vloeren niet of nauwelijks van houten vloeren te onderscheiden. Daarnaast voelen ze ook nog eens precies hetzelfde aan als een houten vloer.
  • Een pvc-vloer is vochtbestendig, u kunt dit type vloer dus in alle ruimtes van het huis leggen.
  • Een pvc-vloer kan direct op de ondergrond worden geplaatst, dit bespaard tijd en geld (geen ondervloer nodig).
  • Een pvc-vloer verminderd contactgeluid, onder andere doordat de vloer direct op de ondergrond wordt gelegd.
  • Pvc-vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Tegenwoordig worden de meeste nieuwbouwhuizen voorzien van vloerverwarming. Het voordeel van pvc is dat het een goede geleider is. Er gaat dus weinig warmte verloren.
  • Makkelijk in onderhoud. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is al voldoende. Een groot voordeel ten opzichte van een echte houten vloer.

Mflor levert pvc-vloeren met een garantie tot wel 20 jaar! Dit geeft wel aan hoe sterk dit materiaal is. Hun houtlook vloeren zijn ingedeeld in 5 woonstijlen; Industrieel, Klassiek, Landelijk, Modern en Scandinavisch. Zo kunt u gemakkelijk de vloer vinden die past bij uw persoonlijke stijl.

Ook Tarkett heeft een breed assortiment stroken en tegels met houtdessins en voelbaar reliëf. Het verschil met echt hout is haast niet te zien, er is zelfs keuze uit brede of juist extra lange planken. De bovenlaag is UV-verhard, hierdoor is de toplaag supersterk.

Novilon

De verende vinylvloerbedekking van Forbo heet Novilon. Dit materiaal heeft dezelfde voordelen als een pvc-vloer, maar kan ook kamerbreed worden geleverd. Stroken en tegels zijn uiteraard ook mogelijk. Vtwonen heeft in samenwerking met Forbo een unieke collectie ontwikkeld met een stijlvolle vtwonen touch.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw interieur? In onze showrooms kunt u de verschillende soorten vloeren met houtlook zelf zien en uiteraard voorzien onze adviseurs u graag van deskundig advies.

Reactie plaatsen