Desso 

Desso

Desso is opgericht in 1930 in Oss als producent van geweven tapijten voor woningen en bedrijven.

Al meer dan 85 jaar is Desso een begrip op het gebied van hoogwaardige tapijttegels. Het merk heeft een reputatie opgebouwd als vooraanstaand producent van hoogwaardig en innovatief tapijt en kunstgrasvelden. Als merk wil Desso milieuvriendelijke vloerproducten ontwikkelen, die een meerwaarde bieden qua design en functionaliteit en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van de mens. Sinds 2014 is Desso één van de merken van Tarkett, wereldmarktleider in vloeren en sportvloeren.


In de afgelopen 90 jaar heeft Desso diverse gepatenteerde producten geïntroduceerd. Een mooi voorbeeld hiervan is Desso AirMaster®. Dit tapijt zorgt voor een acht keer lagere fijnstofconcentratie in de lucht in vergelijking met harde vloeren. Een andere belangrijke innovatie is Desso EcoBase®, een unieke tapijt-rug, waarmee Desso een Cradle to Cradle® -goudcertificaat heeft behaald.


Desso levert niet enkel producten voor woningen, maar ook voor de zakelijke markt. We denken dan al snel aan kantoren of openbare ruimtes, maar Desso levert bijvoorbeeld ook aan vooraanstaande vliegtuigfabrikanten en luchtvaarmaatschappijen, waaronder KLM, Transavia en Brussels Airlines.


De Desso collectie bevat inventieve patronen in vele kleuren, uitstekend te combineren met andere Tarkett producten, om zo creatieve en functionele ontwerpen te creëren voor elke ruimte.


Één van onze persoonlijke favorieten uit de collectie is de Desso&Ex 4311-618. Deze kwaliteit is te herkennen aan het hexagon patroon. Desso&Ex is leverbaar in mooie, intense kleurcombinaties.


Een ander uitgesproken ontwerp is de Desso Sense of Marble. Deze kwaliteit is leverbaar in tien kleuren, van zacht crème tot intens zwart en heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een prachtig marmer patroon. Beide kwaliteiten zijn ook projectmatig toe te passen.


We adviseren u graag

De karpetten van Desso zijn naar wens samen te stellen. Wij helpen u graag in onze showroom in Veenendaal of Zutphen met het samenstellen van uw ideale vloerkleed.

https://dessotarkett.nl/