Header Eijffinger

Eijffinger

Eijffinger

Met kleurige dessins op behang en uitgesproken gordijnstoffen probeert Eijffinger de wereld een stukje mooier te maken. En dat doen ze al 145 jaar lang.


In 1875 opende Anna Eijffinger samen met haar man Theo een behangzaak tegenover het Paleis Noordeinde in Den Haag. In die tijd wilde steeds meer, met name welgestelde, mensen hun interieur decoreren.

Een vrouw aan het roer van een zaak was in die tijd uniek. Dit legde de basis voor het eigenzinnige en innovatieve karakter dat Eijffinger nog altijd kenmerkt.

In eerste instantie verkocht Eijffinger decoratief borduurwerk en behangselpapier, maar de vraag naar behang bleek al snel het grootst. In de loop der jaren ontwikkelde Eijffinger zich van ambachtsdetaillist naar groothandel. De eerste honderd jaar bijna uitsluitend in wandbekleding, maar de laatste veertig jaar maakt het merk ook gordijnstoffen. Tegenwoordig werkt een heel team vanuit Zoetermeer aan het succes van Eijffinger. Daarnaast heeft het merk vertegenwoordigers in vele landen. De collecties worden in de eigen ontwerpstudio ontwikkeld, om uiteindelijk over de hele wereld te worden verkocht.


Inspiratie voor nieuwe collecties haalt het merk niet enkel uit trends, er wordt juist ook gekeken naar het grotere geheel; waar staan we, wat drijft ons en waar gaan we naar toe. Dat wordt dan vertaald naar behang en stoffen, waarmee we onze interieurs mooier kunnen maken.


De collecties van Eijffinger zijn heel divers. Zo is de behangcollectie Waterfront bijvoorbeeld geïnspireerd op natuurlijke belevingen langs de waterkant. Met zachte, warme tinten en natuurlijke afbeeldingen als grassen en veldbloemen.


Wij adviseren u graag

Benieuwde naar de laatste trends? Kom gerust een kijkje nemen bij ons in de showroom Veenendaal of Zutphen. Wij adviseren u graag over het feit hoe mooi het is om behang te combineren met gordijnen.


www.eijffinger.com