Energie besparen met uw raambekleding

Energie besparen met uw raambekleding

De energieprijzen blijven stijgen, maar wist u dat u met raamkleding ook energie kunt besparen? In dit blog geven we tips.

Met energiebesparende raambekleding zorgt u ervoor dat de warmte in de zomer buiten blijft en in de winter juist binnen wordt vastgehouden. Via uw ramen kunt u namelijk veel energie verliezen. Zelfs bij dubbelglas gaat er bij ramen vaak nog 20% aan energie verloren. Door uw raambekleding slim te kiezen helpt u niet alleen het milieu, u bespaart ook nog eens geld.


Besparingstips

  • Misschien voor de hand liggend, maar het is verstandig om enkel glas te vervangen voor dubbelglas. Lukt dit niet, dan kunt u met de best isolerende raambekleding alsnog energie besparen.
  • Luxaflex heeft speciale Duette Shades die met een aluminium gecoate cel constructie nog beter isoleren dan met reguliere Duette Shades.
  • Duette Architella Shades bestaan uit een dubbele cel, waardoor ze extra goed isoleren. Wanneer u dan ook nog eens voor een stof met aan de binnenkant een metalen coating kiest, bespaart u nog meer energie.
  • Houdt raambekleding in de avond en nacht gesloten.
  • Door uw raambekleding voor de verwarming te hangen verliest u veel warmte. Probeer dit te voorkomen.

Met raambekleding energiebesparing?

Bij Home Fashion bieden we diverse collecties raambekleding aan in verschillende vormen, kleuren en patronen. Hoeveel energie u bespaard is afhankelijk van het type raambekleding.

De eerdergenoemde Duette Architella Shades van Luxaflex staan bekend om hun energiebesparende vermogen, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo isoleren gevoerde gordijnen en vouwgordijnen bijvoorbeeld ook goed of u kunt kiezen voor een plisségordijn met een speciale warmte reflecterende aluminium coating.


De exacte besparing is afhankelijk van meer factoren dan enkel het type raambekleding. Het soort raambekleding, het soort glas, het oppervlak, de kamertemperatuur, de verwarming en het sluiten van de raambekleding dragen allemaal bij aan de mate van energiezuinigheid.

Wanneer u de raambekleding dichtdoet als het donker wordt bespaard u veelal het meest.

Goede raambekleding zorgt, daarnaast ook voor minder tocht.


Home Fashion showrooms

Bij Home Fashion vindt u een uitgebreid assortiment raambekleding van diverse merken. Energiebesparend, maar zeker ook stijlvol en geheel op uw smaak afgestemd. We helpen u graag bij de aankleding van uw interieur. Neem gerust eens contact met ons op voor de mogelijkheden!

Reactie plaatsen