Forbo Marmoleum

Forbo marmoleum

Hieronder vind u altijd de meest actuele producten van Forbo. Mocht u vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd bij ons langskomen in de winkel in Veenendaal of Zutphen, of ons vragen om een advies aan huis.

Marmoleum van Forbo heeft oneindig veel verschillende kleuren, verschillende dessins en mogelijkheden. Marmoleum is een echt natuurproduct, wat wel tot 30 jaar meegaat. Marmoleum is een hygiënische vloer geïnspireerd door de natuur. In onze showroom in Veenendaal en Zutphen hebben we de complete collectie van Forbo Marmoleum.


Oprichting

In 1928 wordt Linoleum Unie opgericht. In 1973 wordt de naam veranderd naar Forbo. Inmiddels werkt Forbo over de hele wereld. Wereldwijd levert Forbo allerlei soorten vloerbedekkingen voor de projecten- maar ook voor de consumentenmarkt. Met 65% van het marktaandeel op het gebied van marmoleum is Forbo de grootste op dit gebied. Inmiddels heeft Forbo een ongekend groot kleuren pallet en dessinreeks ontwikkeld voor marmoleum vloeren. Marmoleum is verkrijgbaar op 200cm breed. Maar tegenwoordig is Marmoleum ook in de Modular versie te verkrijgen. Dit is een tegel versie dat bestaat uit 60 verschillende kleuren en 6 verschillende formaten. Deze marmoleum Modular versie biedt u de mogelijkheid om zelf uw eigen unieke vloer te ontwerpen. Marmoleum is verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte die u nodig heeft hangt af van de ruimte waar het gelegd moet worden, en de mate van het gebruik.


Grondstoffen

Marmoleum is duurzaam en krachtig, het wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen. Een groot deel van deze natuurlijke materialen is snel her winbaar, het andere deel zijn gerecyclede materialen. De volgende ingrediënten vormen samen marmoleum: jutte en vlas, dit zijn jaargewassen die net als tarwe en mails worden geoogst. Hars, het winnen van hars is een continu proces. Houtmeel, dit is een afvalproduct van de houtindustrie. Kalksteen, deze grondstof is in overvloed beschikbaar. Marmoleum heeft ongeveer een levensduur van 30 jaar. Het marmoleum word vermalen en vervoerd omdat het afbreekbaar is. Bij het verbranden van marmoleum komt er een hoge thermische energie vrij, deze energie is meer dan de energie die wordt verbruikt tijdens het productieproces. Zo sluit de kringloop zich volledig. Allemaal te goede van de natuur. Forbo is ook de eerste en enige fabrikant die aan kan tonen dat snijrestanten direct in het nieuwe product worden hergebruikt. Het is erg belangrijk dat de marmoleum vloer goed onderhouden wordt. Marmoleum is eenvoudig en efficiënt te reinigen door verschillende middelen van Forbo.


Advies geven wij u graag

Wordt u enthousiast van dit natuurvriendelijke product? Wij laten u graag alle kleuren, dessins en mogelijkheden zien. Komt een kijkje nemen in onze showroom in Veenendaal of Zutphen.

Hier vindt u ook de vloerenplanner van Forbo, klik op de link om uw eigen interieur te voorzien van een Forbo vloer.