Geef kleur aan de wintermaanden met behang
in Behang

Geef kleur aan de wintermaanden met behang

Er is haast niets waarmee u zó snel een totaal andere look geeft aan het interieur als met behang. En gelukkig zijn de behangcollecties op het moment enorm uitgebreid! Van natuurlijke structuren en grafische patronen tot aan Aziatische dessins. In dit blog delen we behang inspiratie voor de komende winter.

Natuurlijke wandbekleding uit de Natural Wallcoverings collectie van Eijffinger

Met oog op de natuur

De natuur blijft een onuitputtelijke inspiratiebron, zeker op het gebied van interieurdesign.

Zo geeft het bovenstaande materiaal direct een natuurlijke uitstraling aan uw interieur. Het is gemaakt van plantaardige vezels die worden geoogst en met de hand geselecteerd, gewassen, gedroogd en gebleekt in de zon. Deze wandbekleding uit de Natural Wallcoverings collectie van Eijffinger heeft van nature onregelmatigheden in de textuur en variaties in kleur door het gebruik van natuurlijke vezels en kleinschalige productiemethode. De unieke structuur draagt bij aan de charme van dit materiaal.

Ook kurk behang is opgenomen in de Natural Wallcoverings collectie en heeft eveneens een natuurlijke en rustgevende invloed op uw interieur.

Naast natuurlijke materialen kan er uiteraard ook worden gekozen voor prints geïnspireerd op de natuur en het buitenleven. De effecten hiervan zijn vaak verrassend en rustgevend. Er is veel keus uit complete landschappen of verfijnde details, in kleur of juist in zwart-wit. 

Natuur & Geometrie in de mix

Grafische prints blijven populair. Ontwerper Edward van Vliet en BN Walls, hebben samen de collectie Dimensions gecreëerd, geïnspireerd op twee trends van het moment; geometrie en de natuur. Geweven draadpatronen worden gecombineerd met hexagonale designs en subtiele silhouetten van bladeren.

Behang in plaats van kunst

Er zijn prachtige kunstprints vertaald naar behang. Vaak heeft een totale ‘’kunstwand’’ met behang veel meer impact dan een enkele lijst aan de wand. Een mooi voorbeeld van behang waarmee je het museum in huis haalt is de Masterpiece collectie van Eijffinger. Masterpiece neemt u mee naar de intrigerende wereld van eeuwenoude meesters en verfijnde details. Een behang en wallpowers collectie met daarin vele dessins die zijn geïnspireerd op kunstwerken uit het Rijksmuseum. Denk aan grootse weelderige patronen en prachtige diepe kleuren.

Etnische invloeden

Jab Misaki behang

De interieur trends voor de komende winter laten ook veel etnische invloeden zien. Denk aan de Marokkaanse kleden, kleurrijke accessoires en authentieke details. We zien daarnaast steeds meer Aziatische invloeden in het interieur. Natuurlijke materialen als hout en linnen en kleurrijke ontwerpen. Veelal gecombineerd met eenvoudige, strakke meubels.

Haal Azie in een handomdraai in huis met Sundari van Eijffinger

Ook aan de slag met behang? Dit is slecht een kleine greep uit de collecties, bezoek onze showrooms en laat u inspireren en adviseren (Niet alle getoonde items zijn aanwezig in de winkels).

Reactie plaatsen