Laag over laag raambekleding

Laag over laag raambekleding

Laag over laag, in de mode wordt dit al veel toegepast, maar wist u dat het in uw interieur ook prachtig is en ook nog eens praktisch kan zijn? In dit blog vertellen we er meer over.

Luxaflex Layering

Wat is Layering?

Layering is het combineren van meerdere lagen en in dit geval meerdere type raambekleding. Layer staat voor ‘’laag’’, dus het betekent letterlijk het toepassen van meerdere lagen. Dit biedt voor het raam extra veel mogelijkheden om lichtinval en privacy te regelen. Zo kunt u bijvoorbeeld twee typen raambekleding combineren die verschillende fucties hebben.
Een ander belangrijk voordeel van layering is dat dit een isolerend effect heeft. Ook dragen meerdere lagen uiteraard bij aan een betere akoestiek in de ruimte.

Luxaflex Layering

Kies bewust

Niet alle stoffen en designs gaan goed samen. Kies daarom bewust of laat u adviseren in onze Home Fashion Showrooms. Twee effen stoffen gaan meestal goed samen. Hierbij kan dan ook worden gekozen voor verschillen in transparantie. Een gedessineerde stof is veelal goed te combineren met een uni variant. Twee prints mixen? Dat is wat spannender, maar zeker niet onmogelijk. Zo kan een uitgesproken dessin bijvoorbeeld wel goed samen gaan met een rustige krijtstreep. 

Vorm

Kleuren, materialen en patronen kunnen worden gecombineerd, maar ook variatie in vorm is mogelijk. Zo kan een gordijn met body bijvoorbeeld mooi worden gecombineerd met een strak Luxaflex rolgordijn. Wanneer u combineert met een Silhoutte Shade geeft dit een totaal andere uitstraling. Een overgordijn kan ook mooi worden gecombineerd met een inbetween gordijn of transparant vouwgordijn.

Luxaflex Layering

Houdt warmte binnen

We benoemen het vaker, veel warmte verlaat de woning nog steeds via het raam. Zelfs bij dubbelglas gaat er gemiddeld nog 20% aan warmte verloren via het raam. Met goede gordijnen, binnen- of buitenzonwering kunt u de warmte beter in huis houden. Belangrijk is dan wel de gordijnen en of binnenzonwering s ’avonds dicht te doen. Wanneer u twee lagen raambekleding heeft isoleert dit extra. 

Reactie plaatsen