Louis de Poortere

Louis de Poortere

De karpetten van Louis de Poortere zijn zeker niet 13 in een dozijn. Het zijn karpetten met een unieke uitstaling. De meeste karpetten van Louis de Poortere hebben Oosterse patronen. Ook worden ze wel de vintage karpetten van nu genoemd. De karpetten zijn te verkrijgen in allerklei kleuren en met verschillende patronen en afmetingen. Kom gerust een kijkje nemen tussen de stalenbundels van Louis de Poortere in onze showroom in Veenendaal of Zutphen.


Oprichting

Louis de Poortere wordt in 1859 opgericht in Kortrijk in Belgiƫ door Louis de Poortere. De Vlaamse textielindustrie heeft al sinds de middeleeuwen een hele goede reputatie binnen Europa. Alleen kwalitatief hoge karpetten produceren was voor Louis de Poortere niet voldoende. Ze beginnen met het ontwerpen van Oosterse patronen. Dit bleek een gouden zet. De Britse markt werd als eerst veroverd maar later ook Nederland. Nu jaren later worden er nog steeds bij Louis de Poortere Oosterse patronen ontworpen. Ondertussen wel met allerlei innovaties en nieuwe productie technieken. Door innovatief te blijven weet Louis de Poortre ook steeds te overleven. Alle karpetten worden zorgvuldig ontworpen, en hebben een unieke uitstraling. Dit komt mede door het gebruik van uitsluitend natuurlijke materialen. Ieder jaar komt Louis de Poortere met nieuwe ontwerpen. Louis de Poortre produceert niet alleen karpetten maar ook lopers, kamerbreed tapijt en accessoires.


Grondstoffen

De karpetten van Louis de Poortere worden uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen. Zoals wol, katoen en chenille. Alle karpetten hebben aan de achterzijde een antislip. Om de volledige vrijheid in creativiteit te hebben zorgt Louis de Poortere ervoor dat ze voorsprong op de technologie hebben. Louis de Poortere heeft een uitgebreid machine park, die de meest geavanceerde technieken beheerst. De karpetten worden ontworpen om u het allergrootste plezier te doen. De ontwerpen zijn eenvoudig en aantrekkelijk.


Advies geven wij u graag

In onze showroom in Veenendaal of Zutphen laten we u graag de uitgebreide collectie zien van deze moderne vintage karpetten. Ook denken we graag mee om de juiste afmeting van uw karpet te bepalen.