Luxaflex Horren

Luxaflex Horren

Ongestoord genieten van frisse lucht

Wat is het heerlijk dat we in het voorjaar deuren en ramen weer steeds meer open kunnen zetten. Frisse lucht, de geur van het voorjaar en de vogels buiten horen fluiten, daar worden we vrolijk van na een lange winter. Helaas komen met het mooie weer insecten, met name vliegen en muggen, ook weer tevoorschijn en die houden we natuurlijk liever buiten.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat muggen ook meer en meer zichtbaar zijn in de winter. Volgens bioloog Arnold van der Vliet van de Wageningen University zijn muggen steeds vaker ook in de winter actief en dat zal waarschijnlijk alleen maar toe nemen, want hoe warmer de winters, hoe actiever de muggen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel oplossingen om muggen buiten de deur te houden. In dit blog delen we verschillende opties van Luxaflex®.

Passend hor voor ieder raam

Afhankelijk van type kozijn, de inbouwruimte, wensen en uw persoonlijke smaak is er voor ieder raam een passende Luxaflex® hor te vinden. We zetten de verschillende opties op een rijtje;

Rolhorren

De naam zegt het al, wanneer de hor niet gebruikt wordt, is het gaas onzichtbaar opgerold in een cassette. Kies de vormgeving die het best bij uw interieur past, sierlijke profielen of juist een brede voor een meer robuuste uitstraling. Rolhorren zijn ook geschikt voor dakramen en zowel horizontaal als verticaal leverbaar.

Vaste- en inzethorren

De meest eenvoudige oplossing is een vast hor. Vaste horren kunnen binnen of buiten worden gemonteerd en hebben een minimale inbouwdiepte. Daarnaast zijn vaste horren ook geschikt voor draai-kiepramen, en kunnen ze zonder in de kozijnen te boren of schroeven gemonteerd worden.

Inzetrolhor

Dit model combineert de flexibiliteit van een inzethor, met de elegantie van een rolhor. De inzethor is te monteren zonder boren en zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

Hordeuren

Hordeuren zijn er in vele uitvoeringen. Zo bieden de slanke Plissé hordeuren een elegante en stille oplossing, ook voor bredere deuren en puien. Bij dit model wordt het gaas niet opgerold, maar gevouwen. Een ideale oplossing voor deuren die dagelijks worden gebruik.

De Sencillo rolhordeur is sterk en voorzien van vlak gaas, waardoor het oppervlak minder snel vervuild raakt. Het gaas wordt bij dit model windvast opgesloten in een stevige constructie. Voor extra grote breedtes is de Sencillo Grande, met een maximale breedte van 2 meter en tot een hoogte van 3 meter uitstekend geschikt.

De schuivende hordeur bestaat uit een op een geleiderail zijwaarts schuivende hor en kan een oplossing bieden bij bijvoorbeeld schuifpuien. Ook is het mogelijk om een SoftClose systeem in de rail te laten plaatsen, waardoor de hordeur langzaam zal sluiten.

Een scharnierende hordeur behoord ook tot de mogelijkheden. Een degelijke, robuuste zelfsluitende hordeur. Voor een perfecte afsluiting is de deur rondom voorzien van een montageframe. Deze hordeur kan eventueel ook worden voorzien van een kattenluik.

Kleur

Hoewel wit veruit de meest toegepaste kleur is, zijn de Luxaflex horren standaard in 4 kleuren en bij inzethorren zelfs in 6 kleuren verkrijgbaar. Handig nu we steeds meer antracieten kozijnen zien. Op aanvraag zijn ook andere RAL-kleuren mogelijk.

Gaas

Afhankelijk van het gekozen model kunt u kiezen uit meerdere soorten gaas met diverse kleuren, dessins en structuren. Zo zijn de rol- en vaste horren nu verkrijgbaar met ClearView® gaas. Dit is dunner gaas, waardoor het zicht naar buiten verbetert en optimale ventilatie mogelijk is.

Hooikoorts

Ook is er een extra sterk gaas ontwikkeld, speciaal voor mensen met hooikoorts. Dit Poll-Tex® gaas houdt 90 procent van alle pollen buiten en gaat daarmee dus hooikoorts tegen.

Showrooms

Ieder Luxaflex hor wordt op maat en naar wens gemaakt. In onze showrooms kunt u de verschillende afwerkingen bekijken en vergelijken. Ook kunnen onze experts u helpen bij uw keuze, we zien u graag in één van onze showrooms.

Reactie plaatsen