Raambekleding trends voor deze zomer

Raambekleding trends voor deze zomer

In deze warme week zetten we de woontrends voor deze zomer op een rijtje. En hoe kunt u deze trends terug laten komen in uw raambekleding? Lees het in dit blog.

 

Duurzaam

Of het nu gaat om kleding, vervoer of interieur eigenlijk zien we alles steeds duurzamer worden. Duurzame, milieubewuste materialen en grondstoffen worden steeds meer de standaard, ook voor het interieur. Kies bijvoorbeeld voor producenten en accessoires die op verantwoorde wijze worden gemaakt. Dat klinkt misschien moeilijk, maar er zijn op het moment gelukkig veel duurzame producten te krijgen. 

Luxaflex heeft bijvoorbeeld veel milieuverantwoorde raambekleding als rolgordijnen of verticale jaloezieën met een stof van Sea-Tex®, deze stof is gemaakt van plastic afval uit de oceaan. 

Maar ook wanneer u voor houten jaloezieën kiest, kan dit op een verantwoorde manier met de FSC gecertificeerde houten jaloezieën van Luxaflex. Daarnaast is FSC gecertificeerde bamboe ook een duurzame keuze. Bamboe heeft een kleinere impact op het milieu, omdat het snel groeit zonder extra water en Co2 filtert uit de lucht. Daarmee past bamboe ook perfect in de ecotrend. Niet alleen op het gebied van raambekleding zijn duurzame materialen toe te passen. Steeds meer merken ontwikkelen verantwoorde meubels. Zo staat het interieurmerk Vitra bijvoorbeeld ook bekend om zijn focus op duurzaamheid. 

 

Warm en knuffelbaar

De trendkleuren van dit moment zijn warm. Een mooi voorbeeld is de Flexa kleur van het jaar 2021, Brave Ground. Naast deze specifieke trendkleur zijn aardetinten als roestbruin, rozebruin en okergeel ook helemaal van nu. Met deze warme tinten kunt u ook mooi spelen in uw raambekleding. Kies bijvoorbeeld voor een rustige basis met raambekleding in warme kleuren. Deze warme tinten zijn ook mooi te combineren met de duurzame, natuurlijke trend. Materialen als linnen, sisal en rotan geven een natuurlijk uitstraling en een zomers gevoel. Ook zien we, dankzij de Corona-tijd, dat er behoefte is aan geborgenheid en knuffelbare interieurs met ronde vormen en zachte natuurlijke stoffen als wol en linnen.

Thuiskantoor

Dat een fijne thuiswerkplek van belang is, zijn we het afgelopen jaar wel achter gekomen.

Goede raambekleding is hier onmisbaar. Niet alleen om geen last te hebben van de zon, maar ook om energiek aan de slag te kunnen gaan is voldoende daglicht erg belangrijk. Raambekleding waarmee u het binnenvallende daglicht kunt regelen is dus aan te raden op uw werkplek. Denk aan transparante gordijnen in combinatie met buitenjaloezieën of screens, die zonlicht weerkaatsen, maar toch genoeg daglicht binnenlaten om een energie-boost te geven.

 

Raambekleding trends & Home Fashion

Home Fashion is al jaren uw specialist op het gebied van raambekleding. Als Luxaflex dealer kunnen wij u het meest uitgebreide overzicht van alle beschikbare Luxaflex raambekledingsproducten presenteren. Daarnaast werken wij nog met diverse andere (internationale) merken, die wij eveneens kunnen laten zien en toelichten in onze showroom. U bent uiteraard van harte welkom!

Reactie plaatsen