Raambekleding voor draaikiepramen

Raambekleding voor draaikiepramen

Bij nieuwbouwhuizen kunt u er eigenlijk niet meer omheen; draaikiepramen.

Ramen met veel voordelen, maar ook een punt dat als nadeel kan worden gezien. Het kan namelijk lastig zijn om voor dit type raam de juiste raambekleding te vinden. Daarom geven we u in dit blog graag tips over stijlvolle raamdecoratie voor draaikiepramen.

Het draaikiepraam
Een draaikiepraam heeft twee standen: in de ene stand draait het naar binnen, in de andere stand valt de bovenzijde ongeveer 15 cm open naar binnen. Het raam draait om twee assen. Daarom kan het raam zowel verticaal, als horizontaal worden geopend. Het fijne aan een draaikiepraam is dat wanneer deze halfgeopend is, er een constante frisse luchtstroom mogelijk is. Ook zijn deze ramen eenvoudig aan de buitenkant te reinigen, doordat ze naar binnen openen. Door de kiepstand is echter niet alle raambekleding geschikt, maar we vertellen u graag wat er wel mogelijk is;

Plissé Shades

Slim vormgegeven Plissé Shades zijn ontworpen om perfect in het kozijn van draaikiepramen te passen. Deze decoratieve Plissé Shades, van onder andere Luxaflex, zijn verkrijgbaar in diverse dessins, als bloempatronen en geometrische zigzaglijnen. Dankzij de combinatie van een transparante stof die het licht filtert en een stof die de kamer verduistert, kunt u lichtinval flexibel zelf regelen.

Luxaflex

Luxaflex

Luxaflex

Energiebesparende Duette Shades

Ook energiebesparende Duette Shades zijn een ideale oplossing voor draaikiepramen. Dankzij de unieke honingraatstructuur heeft dit type raambekleding een isolerende werking; zo wordt uw woning in de zomer lekker koel gehouden en in de winter juist aangenaam warm. Zowel Plissé Shades als Duette Shades van Luxaflex zijn eenvoudig te monteren in draaikiepramen met het innovatieve montagesysteem TruFit. Dit systeem kleeft namelijk aan het glas, waardoor deze raambekleding zonder boren of schroeven geplaatst kan worden.  Ook handig van Luxaflex is het FrameFix systeem, een magnetisch frame dat naadloos op het kozijn wordt geplaatst. Het systeem is geschikt voor zowel kunststof als aluminium raamkozijnen en ook heel handig voor draai-kiepramen. Het magnetische frame sluit nauw op het venster aan, waardoor de lichtkier zo klein mogelijk is.

Luxaflex

Luxaflex

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën met zijgeleiders zijn ook geschikt voor draaikiepramen. Dit type raambekleding kan ook doormiddel van het TruFit systeem (Luxaflex) naadloos in het raamkozijn worden geïntegreerd. Met de zijgeleiders wordt de jaloezie nauwkeurig in positie gehouden wanneer het raam schuin is geopend.

Luxaflex

Tot slot is het goed om te weten dat al deze soorten raambekleding met Top-Down/Bottom-Up-functie beschikbaar zijn. Hiermee opent en sluit u horizontale jaloezieën, Duette of Plissé Shades gemakkelijk vanaf de boven-, of onderkant of ergens daar tussenin. Zo creëer u in een handomdraai de perfecte balans tussen privacy, licht en uitzicht.

Luxaflex

Home Fashion & Raambekleding voor uw draaikiepraam

Bent u op zoek naar raambekleding voor uw draaikiepramen? Kom eens langs in één van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden voor uiteenlopende interieurstijlen.

Reactie plaatsen