Raambekleding voor het thuiskantoor

Raambekleding voor het thuiskantoor

Dat een fijne thuiswerkplek een toegevoegde waarde heeft, zijn we de laatste tijd wel achter gekomen. Thuiswerken kan een zeer productieve manier van werken zijn, mits uw thuiswerkplek aan een paar basiseisen voldoet. Goede raambekleding is één van deze eisen, waar wij in dit blog graag meer over vertellen.


Raamdecoratie voor uw thuiswerkplek

De juiste raambekleding is van groot belang om uw ogen rust te geven en optimaal op uw beeldscherm te kunnen werken. Niet alle typen gordijnen en raambekleding zijn geschikt voor (thuis)kantoren. U wilt niet dat zonlicht reflecteert op uw beeldscherm. Met de juiste raambekleding kunt u dit voorkomen, vooral wanneer u uw raambekleding op ieder moment van de dag kunt aanpassen aan de stand van de zon. De Plissé en Duette® Shades van Luxaflex met bottom-up en top-down functie bieden de ideale raambekleding oplossing voor uw thuiskantoor. De Plissé en Duette® Shades kunt u aan passen om de perfecte lichtinval te creëren en ze bieden een hoge mate van privacy. Daarnaast zijn ze ook nog eens energie-efficiënt.

Horizontale jaloezieën, van aluminium of houten jaloezieën zijn ook zeer geschikt voor uw kantoor, omdat u door het tuimelen van de lamellen de lichtinval kunt reguleren.

Extra tips om gezond thuis te werken

  • Besteed aandacht aan een goede bureaustoel
  • Probeer regelmatig te bewegen
  • Voldoende (dag)licht en frisse lucht
  • Maak gebruik van de juiste kleuren


Besteed aandacht aan een goede bureaustoel

Thuis improviseren mensen vaak als het gaat om het creëren van een werkplek, maar een goede bureaustoel en een bureau zijn erg belangrijk voor uw gezondheid.

Probeer regelmatig te bewegen

Regelmatig bewegen is goed voor uw gezondheid en het houdt u scherper.

Voldoende (dag)licht en frisse lucht

Ook is er voldoende licht nodig in uw thuiskantoor. Vooral daglicht is heel belangrijk, maar dat mag dan niet verblinden. Onze raambekledingsproducten hebben verschillende soorten transparanties, zodat er nog steeds licht binnenkomt, maar u er geen hinder van ervaart.

Naast daglicht is regelmatig frisse lucht binnenkrijgen belangrijk.


Maak gebruik van de juiste kleuren

Kleuren hebben invloed op uw humeur. Wanneer u zich wilt concentreren is blauw de perfecte keuze. Het heeft een rustgevende werking, waardoor u goed kan blijven concentreren en focussen. De kleur is te gebruiken in accessoires, op de muur of bijvoorbeeld in raambekleding. Pas deze tinten ton-sur-ton toe, zodat de ruimte in balans is en combineer met rustige wittinten en een vloer met bijvoorbeeld een houtlook. Met planten fleurt u uw werkplek ook altijd gemakkelijk op.

Home Fashion & raambekleding 

Voor raambekleding bent u bij Home Fashion aan het juiste adres. Naast de brede collecties van Luxaflex, leveren wij nog diverse andere merken.  Al onze raambekleding voor uw interieur of thuiskantoor kan altijd op maat worden gemaakt. Kom gerust eens langs en laat u vrijblijvend adviseren.

Reactie plaatsen