Raambekleding voor verschillende dakramen

Raambekleding voor verschillende dakramen

Met een dakraam kan een ruimte gemakkelijk lichter en optisch ruimtelijker worden gemaakt. Maar welke raambekleding kiest u voor dit type raam? In dit blog zetten we de mogelijkheden op een rijtje.


Rolgordijnen

Een dakraam zorgt voor veel daglicht, dat is prettig, maar het kan ook warm worden in de ruimte en dan is het fijn als u de lichtinval kunt regelen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat u de ruimte wilt kunnen verduisteren. In beide gevallen is een rolgordijn dan een praktische oplossing. En omdat u kunt kiezen uit talloze kleuren, stoffen (verduisterend en licht doorlatend) en prints, kan het ook nog eens een stijlvolle oplossing zijn.

Plisse shades

Plisse shades hebben een enkele plooi en kunnen worden opgevouwen tot een klein pakket, zo oogt het strak. Plisse shades zijn leverbaar in vele kleuren en ontwerpen, in effen kleuren of juist met een patroon.

Duette Shades van Luxaflex zijn geschikt voor vrijwel alle ruimtes, van de woonkamer tot de badkamer. De stof is in drie transparanties beschikbaar en uiteraard kunt u kiezen uit talloze kleuren en patronen.


 Duette Shades

Duette shades lijken wat op de Plisse shades, maar deze hebben een honingraatstructuur. Hierdoor blijven ruimtes warmer in de winter en koeler in de zomer. Duette shades zijn dan ook bijzonder geschikt voor ruimtes die snel warm worden.

Deze shades passen in vrijwel iedere ruimte en zijn leverbaar in drie transparanties met diverse kleuren en patronen. Een bijkomend voordeel is dat Duette shades een geluiddempende werking hebben en dus gunstig zijn voor de akoestiek in huis.

Plissé en Duette shades zijn ook goed te combineren. Zo kan u overdag een lichte, transparante Plissé shade voor uw raam hebben en ’s avonds de isolerende Duette.

Horizontale aluminium jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn ook een optie voor uw dakramen. Dit type raambekleding zorgt ervoor dat u de lichtinval zelf kunt regelen en filteren. Ze zijn in vele kleuren leverbaar en kunnen ook in de badkamer worden toegepast. Goed om te weten is dat de jaloezieën van Luxaflex zijn gemaakt van 98 procent gerecycled aluminium met Cradle to Cradle-certificering.


Rolhor

Komend seizoen hebben we het waarschijnlijk niet echt nodig, maar er zijn ook rolhorren verkrijgbaar voor dakramen. Super Nova van Luxaflex is een compleet, elegant hor met een soepele bediening. Het gaas werkt insecten- en pollenwerend terwijl u het raam openzet.


Home Fashion & dakraambekleding

Bij Home Fashion kunnen wij u helpen met alle bovenstaande oplossingen voor dakramen. We werken met diverse merken en dankzij onze jarenlange ervaring in raambekleding hebben wij altijd wel een oplossing. Bezoek één van onze showrooms en ontdek welk type raambekleding het best bij u past.

Reactie plaatsen