Tretford

Tretford

Tretford tapijt is een natuurtapijt gemaakt van Kasjmir geitenhaar in combinatie met zuiver scheerwol. De tapijten van Tretford zijn verkrijgbaar in 64 kleuren, is ijzersterk en wordt op een duurzame wijze geproduceerd. Kom de stalen bekijken in onze showroom in Veenendaal of Zutphen.


Oprichting

Tretford maakt al meer dan 60 jaar met veel passie het bekende ribbeltapijt. Het is een ijzersterk product, gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals zuiver scheerwol en Kasjmir geitenhaar. Het word al 60 jaar over de hele wereld verkocht. Tretford tapijt is verkrijgbaar op rollen van 2 meter breed en in tegelvorm. Tretford werkt al meer dan 60 jaar samen met de beste designer. De natuur. Zowel de kleuren als het ribbelpatroon in Tretford tapijt zijn geïnspireerd door de natuur. Zoals de kleurrijke bollenvelden in Nederland of de ribbels in de zee. Tapijt waarin de liefde voor de natuur en het streven naar optimaal woongeluk voor u samenkomen. Tretford is een zeer sterk tapijt en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt zowel zakelijk als privé. Ideaal voor in huis op de trap en slaapkamers, maar ook zeer geschikt voor winkels, hotels en kantoren.


Grondstoffen

Op de hoogvlaktes van Mongolië houden herders Kasjmirgeiten. Het dekhaar van deze geiten wordt gebruikt voor de tapijten van Tretford. Dit haar is sterk en lang. Eens per jaar worden de geiten met de hand geknipt. Na een jaar is het haar weer zover aangegroeid dat het opnieuw geknipt kan worden. Elke Kasjmirgeit levert jaarlijks één kilo wol. Dit is voldoende voor één vierkante meter tretford tapijt. Voordat het haar in België aankomt wordt het haar eerst op een tussenstop met de hand gekeurd, gesorteerd en gewassen. Alles verloopt volgens de ILO-normen, met aandacht voor mens en milieu. In Belgje wordt het geitenhaar geverfd. De ververij voldoet aan strenge milieunormen, er worden geen giftige stoffen gebruikt. Nadat het haar geverfd is word het in balen geperst. Deze balen worden vervoerd naar de productiehal in Duitsland. Omdat puur geitenhaar onvoldoende samenhang heeft voor een goed tapijt wordt het haar gemengd met onder andere zuiver scheerwol. De gemengde vezels worden op jute doek gelijmd. Ook jute is een puur natuurproduct en ijzersterk. Na een controle op kleur, gewicht en structuur is het Tretford tapijt klaar. Klaar om bij u gelegd te worden. Bij een goede reiniging en onderhoud staat Tretford garant voor een lange levensduur. Binnenkort bied Tretford ook een recycling programma aan. De herwonnen materialen worden dan zoveel mogelijk omgezet en weer gebruikt in het productieproces.


Advies geven wij u graag

Bent u op zoek naar tapijt van natuurlijke materialen, en heeft u graag wat te kiezen qua kleur? Kom dan langs in onze showroom in Veenendaal of Zutphen. Wij helpen u graag verder.