Verosol

Verosol

Verosol ontwerpt en produceert binnen zonweringsproducten. De rolgordijnen, plissés, paneelgordijnen, lamellen en jaloezieën houden de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. In de collectie van Verosol kunt u kiezen uit diverse transparantiewaardes en kleuren. De collectie van Verosol is uitstekend geschikt voor schuine situaties zoals erkers. De collectie van Verosol kunt u komen bekijken in onze showroom in Veenendaal en Zutphen.


Oprichting

De start van Verosol begint in New York. In 1963 brengt de Rotterdamse scheepsbouwer Cornelis Verolme een bezoek aan New York. Bij het zien van al die glazen wolkenkrabbers vraagt Cornelis zich af hoe er in de glazenwolkenkrabbers een prettig binnen klimaat word gecreëerd. Hoe houden ze het binnen koel? Weer terug in Nederland bedenkt Cornelis Verolme de oplossing. Wanneer er een dun laagje aluminium op textiel word aangebracht zorgt dit voor de perfecte weerkaatsing van het zonlicht. Hij ontwikkeld een machine om dit ultradunne metaallaagje op het doek aan te brengen. De basis is gelegd voor het bedrijf Verosol. Het idee wat Cornelis in 1963 bedacht is nog steeds springlevend. Verosol heeft de techniek van het metalliseren in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Het metalliseren van doek is iets waar Verosol zich mee onderscheid. Het geheim zit hem in de voorbehandeling van het textiel. De slogan van Verosol is: When you are sitting inside a room, it feels like sitting in de shadow of tree.


Grondstoffen

De fabriek van Verosol staat in het Nederlandse Eibergen. De zonweringsproducten van Verosol zijn uniek door een onderscheidend en duurzaam productieproces. Het productieproces heeft Verosol volledig in eigen beheer. Van het behandelen van het doek tot het verpakken van het eindproduct. Het productieproces van Verosol start met het voorbehandelen van hoogwaardige doeksoorten. Deze bewerking zorgt voor een goede hechting.. Aan het einde van ieder proces worden de producten nauwkeurig gecontroleerd. Doordat Verosol het gehele productieproces in eigen beheer heeft, houden ze de controle op de kwaliteit. Nadat het doek voorbehandeld is, wordt er door een metalliseermachine een heel dun laagje aluminium op het doek aangebracht. Hierdoor krijgt uw zonwering zijn isolerende en reflecterende werking. Daarna word de juiste kleur op het doek aangebracht. De kleuren voldoen aan de hoge eisen voor de kleurvastheid. Hierna worden de boven en onderprofielen op maat gemaakt. Nu kan het product in elkaar worden gezet. Voordat de producten van Verosol naar de klant gaat worden ze nogmaals gecontroleerd. Elektrische bediening is ook mogelijk bij de producten van Verosol.


Advies geven wij u graag

Benieuwd naar deze effectieve binnen zonwering van Verosol? Welke bedieningen er per product mogelijk zijn? Of het product geschikt is voor schuine ramen? Uit welke verschillende transparantie waardes je kunt kiezen? We informeren en adviseren u graag verder over de verschillende mogelijkheden.