Villa Nova gordijnstoffen

Villa Nova gordijnstoffen

Het jonge merk Villa Nova is opgericht in 1993 en maakt deel uit van de Engelse Romo Group. Het merk heeft een eigentijdse collectie met (gordijn) stoffen, wandbekleding en accessoires, ontworpen voor een moderne levensstijl. In dit blog delen we enkele gordijnstoffen uit de collectie met u.

Creatief proces
Het ontwikkelen van een nieuwe collectie is bij Villa Nova een creatief proces dat wel twaalf tot achttien maanden kan duren. Van een moodboard naar handgetekende schetsen die vervolgens verder worden uitgewerkt met behulp van computerprogramma’s. Daarna worden deskundige wevers en drukkers ingeschakeld om de juiste stoffen, weeftechnieken en drukprocessen te selecteren. 

 

Eigen kleurenpalet

Kleur is een belangrijk onderdeel binnen het ontwerpproces van Villa Nova en de eigen ontwerpstudio van het merk streeft naar een uitgebreide mix tussen zowel klassieke als hedendaagse tinten. Elk seizoen worden er nieuwe eigentijdse kleuren aan de collectie toegevoegd.

De Villa Nova Collectie

De Villa Nova collectie bevat diverse typen gordijnstof, maar bij ons zijn de inbetween stoffen van dit merk favoriet. De Astral is hier een mooi voorbeeld van. Prachtig te combineren met een overgordijn of juist enkel om het geheel licht en transparant te houden. Maar de collectie biedt meer, ontdek hieronder uw favoriet. 

Astral

Eenvoudige elegantie, deze soepele, brandvertragende inbetween gordijnstof heeft een zachte ‘’touch’’ en is leverbaar in vier natuurlijke tinten.

 

Bergen

Bergen heeft een natuurlijke textuur en een delicate linnen look. Deze Trevira CS transparante gordijnstof is leverbaar in een kleurenpalet van maar liefst 27 tinten. 

Firenze FR 

Een glanzende Trevira CS inbetween stof met een subtiele lineaire textuur. Firenze heeft een prachtige glans, valt uitzonderlijk soepel en is leverbaar in 23 kleuren.

 

Lulea

Mooi door haar eenvoud, deze pure linnen uni met een zachte natuurlijke textuur. Lulea is geschikt als gordijn, accessoires en als meubelstoffering. Leverbaar in 30 tinten.

 

Ravello

Ravello is een moderne, brandvertragende, verduisterende stof met een fijne draadstructuur. Deze veelzijdige stof heeft een onderscheidend, luxueus karakter en een zachte, weelderige textuur. Ravello is verkrijgbaar in een kleurenpalet met neutrale tinten en intense, eigentijdse tinten. Het dempt fel licht en is daarom bijzonder geschikt voor slaapkamers en zeer lichte interieurs.

 

Messina

Een heel fijn linnen inbeween gordijn gepresenteerd in een kleurpalet van 27 subtiele kleuren.

 

Satori Sheers

Eenvoud en elegantie, deze uitgebreide collectie inbetween gordijnstoffen biedt een breed scala aan fijne texturen en subtiele weefeffecten. De soepele en doorschijnende stof is minimalistisch van stijl en heeft charme, karakter en originaliteit. Satori Sheers wordt gepresenteerd subtiele, neutrale kleuren. 

 

Shimla

Een oogverblindende zijdemix met een frisse, glanzende uitstraling. Verkrijgbaar in een reeks intense kleuren, van juweel helder rood tot koel blauw, levendig groen en opaalachtige neutrale tinten. Deze zijdemix voegt verfijning en body toe aan een ruimte. Shimla heeft alles in zich om een ​​Villa Nova-klassieker te worden.

 

Villa Nova & Home Fashion

Als gerenommeerd dealer van het Engelse Villa Nova helpen wij u graag bij het uitzoeken van de juiste gordijnstof. Bezoek onze showrooms om de ontwerpen zelf te zien en voelen.

Reactie plaatsen