Vouwgordijnen trends voor dit najaar

Vouwgordijnen trends voor dit najaar

De winter staat voor de deur en dat betekent lange avonden, gezellig in je warme huis met de gordijnen dicht. Er wordt vaak direct gedacht aan gordijnen wanneer we het hebben over raambekleding, maar er is zoveel meer mogelijk. In dit blog kijken we naar de najaarstrends op het gebied van vouwgordijnen.

Mooie, praktische raambekleding

Vouwgordijnen zijn een mooie en praktische variant raambekleding. Je bepaalt zelf eenvoudig welk deel van het raam wordt afgedekt en ze nemen relatief weinig ruimte in beslag, waardoor ze een ruimte groter laten ogen. Een ander groot voordeel is dat er uit vele stoffen kan worden gekozen, denk bijvoorbeeld aan de collecties van merken als Luxaflex, Artelux, Your Edition, Kendix en De Ploeg.

Top down vouwgordijnen

We gaven aan dat je bij vouwgordijnen zelf bepaalt welk deel van het raam je wilt afdekken en dat bedoelen we letterlijk. Met een top down vouwgordijn kun je namelijk ook de bovenzijde laten zakken, zodat je vrij bent in de positionering van het stofpakket. Erg handig om inkijk tegen te gaan, maar je kunt een donkere kamer ook eenvoudig een stuk lichter maken door het licht van buiten aan de bovenzijde binnen te laten. Dit licht komt namelijk ook verder de ruimte in.

Nieuwe najaarscollectie Luxaflex

Vouwgordijnen creëren veel warmte en huiselijkheid, waardoor ze sfeerbepalend zijn voor het interieur. Wanneer je raambekleding vervangt, zie je dat je woning al snel een hele nieuwe look krijgt. Met de nieuwe vouwgordijncollecties ‘’Elegant Wonen’’ en ‘’Tijdloos Wonen’’ brengt Luxaflex, een oplossing voor ieder interieur. De collectie ‘’Tijdloos Wonen’’ biedt functionele oplossingen met tijdloze stoffen. Er is keuze uit meer dan 100 varianten, die volledig aansluiten op de laatste interieurtrends. Er kan worden gekozen voor gevoerd of ongevoerd zijde en linnen in kleuren van velvet tot metallic. Ook zijn er stoffen met een akoestische en vlamvertragende werking of een Cradle to Cradle Certified Brons certificaat (een duurzaamheidsprogramma dat het kringloopprincipe stimuleert).

De andere collectie, ‘’Elegant Wonen’’ biedt een aantal luxere, slimme bedieningsopties, zoals PowerView® Motorisation en heeft verder een rijke keuze aan exclusieve stoffen. PowerView® Motorisation is een slim draadloos systeem, waarmee je raambekleding op afstand kan laten bewegen volgens een programma dat je zelf instelt.

Smartcord Vouwgordijnbediening

De merken Artelux, Your Edition, Kendix en De Ploeg bieden de mogelijkheid om vouwgordijnen met het praktische SmartCord systeem te bedienen. De stof hangt hier onder een moderne bovenrail en het vouwgordijn wordt bediend doormiddel van een intrekbaar koord, wat zorgt voor: snellere bediening, praktisch gebruik en bovendien zeer ‘’kindveilig’’ is.

Meer weten over de mogelijkheden van vouwgordijnen of inspiratie op doen? Kom langs in onze showrooms in Zutphen of Veenendaal en ontdek de mogelijkheden.

Reactie plaatsen