Art Deco stijl met Desso

Art Deco stijl met Desso

De pracht van de Art Deco stijl is de inspiratiebron voor de Art Deco tapijtcollectie van Desso. Geometrische patronen als visgraat en honingraatstructuur worden in deze collectie gemixt met natuurlijke effecten in warme kleuren. In dit blog nemen we u mee in deze tijdloze stijl.

Edelsteenkleuren

Desso koos binnen deze collectie voor vijf hoofdkleuren die verwijzen naar vijf edelstenen: amber, smaragd, robijn, amethist en grafiet. De kleuren en dessins zijn met elkaar te combineren voor een unieke, decoratieve en luxe woonsfeer.

Dankzij de gelaagdheid in patronen met een mix van natuurlijke effecten en kenmerkende textielstructuren, als visgraat en honingraat, past deze tapijtcollectie in zowel moderne als klassieke woonstijlen.

Desso Art Deco vloerkleed, Smaragdgroen 7844 

Met een smaragdgroen kleed uit de Art Deco collectie ontstaat een klassieke en luxe sfeer in het interieur. In combinatie met rijke materialen, als fluweel en messing komt de stijl nog meer tot leven.

Amethist & robijnrood

Een echt designstatement maken? Dat kan ook door het tapijt kamerbreed te leggen, zoals op de afbeelding rechtsboven, waar dit is gedaan met het amethist blauwe Art Deco tapijt. Zelfs op de trap kan het tapijt doorgelegd worden voor optimaal comfort. Vooral in oude, klassieke huizen met hoge plafonds is kamerbreed tapijt een uitkomst voor een goede akoestiek.

Op de linker afbeelding ziet u het robijnrood uit de collectie. Deze klassieke basiskleur werd vroeger vaak in eetkamers van landhuizen en paleizen gebruikt. Tegenwoordig geeft u met deze kleur de ruimte een klassieke touch.

Grafiet

Desso Art Deco vloerkledencollectie 9544 & 9522, Ancares visgraat vinylcollectie

Hoe groter de kamer, hoe meer u kunt variëren met verschillende dessins uit de tapijtcollectie Art Deco. De edelsteenkleur grafiet is zachtgrijs en heeft een rustgevende uitstraling. Door dit kleed te combineren met een tweede grafietkleurig tapijt met een opvallender patroon krijgt de ruimte een moderne uitstraling. Met goud als accentkleur voegt u een vleugje glamour toe en dat past helemaal in de Art Deco sfeer.

Sense of Marble tapijtcollectie

Het gebruik van marmer was in de Art Deco stijlperiode een grote trend en op dit moment eigenlijk weer. Desso verwerkt de marmerprints op een prachtige manier in de Sense of Marble tapijtcollectie. Waarbij de prints lijken op marmer, maar dan met een zachte textuur.

Art Deco stijl thuis proberen?

Bij Home Fashion kunt u de verschillende Art Deco Desso stalen zien en ervaren. Onze interieuradviseurs helpen u graag bij het maken van de mooiste kleurcombinaties.

Reactie plaatsen