Desso vloerkleed

Karpetten & Vloerkleden

Karpetten & Vloerkleden bij Home Fashion

Vloerkleden zijn er in talloze kleuren, maten, vormen en materialen.

Ook kunt u bij ons eenvoudig uw vloerkleed naar wens zelf samenstellen, uiteraard adviseren wij u hier graag bij.

Desso vloerkleed
Desso vloerkleed detail

Waarom een karpet/vloerkleed?


Een karpet maakt uw interieur niet alleen sfeervoller, er zijn ook nog diverse praktische redenen waarom voor een karpet wordt gekozen. Zo draagt het bij aan eenheid in uw interieur. Een ander voordeel is het geluiddempend effect van een karpet. De echo zal verminderen en de akoestiek verbeteren. En een karpet voelt ook gewoon heerlijk zacht aan uw (blote) voeten.

In een grote ruimte adviseren wij alle meubels op het vloerkleed te plaatsen, op deze manier creëert u een eiland. Hierdoor ontstaat een juiste verbinding met de meubelen.

Wanneer u een wat kleinere ruimte heeft, adviseren wij doorgaans een kleed half onder de bank te leggen, zodat het beeld ruimtelijk blijft, maar er nog wel verbinding met de meubels is.

Indien u een nog ruimtelijker effect wilt, adviseren wij het kleed voor de meubels te leggen.


Voordelen

  • Sfeervoller en behagelijk
  • Verbinder, creert samenhang
  • Geluidsdempend, bevordelijk voor de akoestiek
  • Zacht aan uw voeten


Waar?

Zithoek, eethoek, studeerkamer, slaapkamer, televisiekamer, bij de haard en tegenwoordig zelf buiten op het terras, een karpet kan bijna overal in uw woning iets toevoegen. Ook in een kinderkamer of speelhoek is het een goed idee. Kinderen kunnen zo heerlijk spelen op een zachte ondergrond en daarnaast glijden ze minder uit dan op een gladde vloer. Het is dus ook nog eens veiliger.

Desso vloerkleed organisch
Desso vloerkleed rond

Vormen
Op het moment is er ontzettend veel mogelijk wat betreft de vorm van vloerkleden. Uiteraard maken we ronde, vierkante en rechthoekige vloerkleden voor u, maar we zien ook steeds meer organische vormen. Kleden met één of meerdere afgeronde hoeken of organische ‘’kiezel-achtige’’ vormen. We kunnen de vorm op maat aanpassen aan uw wensen en interieur. Naast organische vormen zijn ook bloemvormen of andere figuren mogelijk. Speelse figuren zien we voornamelijk terug in vloerkleden voor kinderen.


Productietechnieken

Weven

De weeftechniek voor vloerkleden wordt al eeuwenlang toegepast. Weven kan handmatig of machinaal. Deze vloerkleden zijn over het algemeen dunner dan geknoopte vloerkleden. Omdat geweven kleden meestal dunner zijn hebben ze ook een minder isolerende werking.


Tuften

De tufttechniek gaat minder lang terug dan de weeftechniek. Deze techniek wordt toegepast om hoogpolige vloerkleden te maken. Bij tuften wordt het materiaal in een voorgefabriceerde ondergrond gestoken. De lussen die aan de bovenkant van het kleed ontstaan worden doorgesneden en zo ontstaat de pool. De hoogte van de pool is bepalende voor de uitstraling van het vloerkleed. Door te spelen met verschillende poolhoogten kunnen ook patronen worden gemaakt.

Wanneer de lussen aan de bovenkant van het kleed dezelfde hoogte hebben en niet worden doorgesneden ontstaat een bouclé.


Vloerkleed vanuit tapijt maken

Bij diverse merken, zoals bijvoorbeeld Desso, is het ook mogelijk om een vloerkleed vanuit een rol tapijt te maken. U kiest dan zelf de vorm en afmeting en dat wordt dan uit de rol tapijt gehaald. De randen van uw vloerkleed kunnen hierbij op verschillende manieren worden afgewerkt.


Knopen

Enkele kleden uit onze collectie zijn geknoopt. Dit is een oude, ambachtelijke techniek, waarbij de inslag- en kettingdraden de basis vormen voor de knooptechniek. Op elke inslagdraad wordt een rij knopen gemaakt. Dit is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Tegenwoordig worden niet alle geknoopte vloerkleden meer met de hand gemaakt, er wordt ook machinaal geknoopt.

Desso vloerkleed
Desso vloerkleed rand

Randafwerkingen

Onze kleden op maat kunnen worden uitgevoerd met de door u gewenste afwerking.
Wij bieden diverse randafwerkingen aan, waaronder;


  • Festonneren
  • Blind banderen
  • Banderen met een band
  • Volume karpet
  • Afwerking geweven karpet

Festonneren
Festonneren
Karpet Blindbanderen
Blind banderen

Festonneren is een voordeligere afwerkvorm, maar is wel kwetsbaar. Er wordt een rand met een stevige steek aangebracht rondom het gehele vloerkleed. De kleur van de rand wordt afgestemd op de kleur van het kleed.

Blind banderen wordt het meest toegepast. Hierbij wordt een decoratieve band van ongeveer 0,5 cm rondom het vloerkleed aangebracht. Het band wordt zo aangebracht dat deze niet opvalt, standaard in een gecoördineerde kleur, optioneel kan men kiezen voor een afwijkende kleur.

Karpet Brede band
Banderen met een band
Volume karpet
Volume karpet

Hierbij wordt een decoratieve band aangebracht rondom het kleed. Deze band kan van diverse materialen worden gemaakt, denk hierbij aan katoen, linnen of zelfs leder en in diverse breedtematen worden uitgevoerd.

Hierbij wordt het tapijt omgeslagen en de pool afgeschoren, vervolgens wordt er een ondertapijt onder het tapijt verlijmd om het kleed volume te geven. Bij een pooltapijt is deze afwerking goed zichtbaar in dikte.

Vloerkleed randafwerking Kasthall
Afwerking geweven karpet
vloerkleed rand
Getufte vloerkleden

Geweven kleden hebben altijd een afwerking aan de korte zijde. Optioneel kan het aan de lange zijde, mits de breedte van het karpet dit toelaat.

Doordat deze vloerkleden op maat worden geproduceerd, is een randafwerking niet meer noodzakelijk.

Mogelijkheden

Een plek creëren waar u graag thuiskomt, dat is wat onze stylisten dagelijks het liefst doen. Vanzelfsprekend helpen zij u graag persoonlijk bij uw keuze. Wij hebben veel verschillende merken binnen onze collectie en u heeft daarnaast ook de mogelijkheid om eenvoudig een karpet naar wens samen te stellen. De maatwerkmogelijkheden zijn eindeloos.

De kleden zijn te zien in onze showrooms, maar ook in winkels van Eijerkamp, in de verschillende sfeerkamers. Met zoveel mogelijkheden durven wij wel te zeggen, dat wij ook voor u het perfecte vloerkleed hebben.

Merken

Wij voeren diverse merken, maar werken voornamelijk met Besouw tapijt, B.I.C CarpetsBrink & Campman, CS RugsCunera , Desso, Fabula Living, Jules Flipo, LongbarnDe Munk Carpets, MonaschPerletta & The Woolstudio

Desso canvas rond

Geïnteresseerd in vloerkleden?

Maak vrijblijvend een afspraak

Hoe onderhoud je onze vloerkleden?