Bewonder de nieuwe Kendix Collectie

Bewonder de nieuwe Kendix Collectie

Bewonder de nieuwe Kendix Collectie

Laat u meevoeren naar een wereld waar mineralen de inspiratie vormen voor een nieuwe collectie gordijnstoffen. Natuurlijke schoonheid tot in detail uitgelicht. Nieuwe tinten en interessante texturen geven uw interieur een nieuwe dimensie. Bewonder in dit blog de nieuwe, elegante gordijnstoffen van Kendix.

Kendix gordijn Galena

Kendix

Kendix heeft een moderne, luxe stijl, welke wordt gekenmerkt door minimalisme. De materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit, maar de uitstraling is ingetogen. Kendix gelooft dat kleuren knallend en toch evenwichtig kunnen zijn, met sterke basistinten die tijdloos zijn. Knalkleuren zijn zeker ook terug te vinden in de nieuwe collectie van het merk.

Kendix Grafiet gordijn

Microscopische wereld

Galena (bovenste afbeelding) is digitaal gedrukt en toont takken met bladeren, die eigenzinnige vormen aannemen. Veel designs uit de nieuwe collectie zijn tot stand gekomen door materialen onder een microscoop te leggen. Op deze manier creëert Kendix een metamorfose van verschillende materialen, resulterend in een chemische reactie die de werkelijkheid vervagen. Tactiliteit en baanbrekende kleurstellingen ontstaan door dit experimentele ontwerpproces.

Kleuren als zacht blauw, fris matcha, leisteen, klei groen, olijfgroen en genuanceerde naturellen worden gebruikt in de nieuwe patronen. Bij Kendix gelooft men dat iets exotisch in huis voor verandering kan zorgen en de sfeer kan beinvloeden. De kleurpaletten van de nieuwe Kendix collectie stemmen optimistisch.

Kendix Fluor

Tijdloze uni's

Kendix ontwerpt textiel dat ons een rijk gevoel geeft. De Kendix uni’s zijn ongecompliceerd en puur. Het merk heeft gekeken naar de klassiekers uit de collectie en deze vertaald naar duurzame varianten. Maar er is ook gekeken naar nieuwe eigentijdse klassiekers met bewuste materiaalkeuzes. De uni kleurenpaletten zijn zacht, rustgevend en kalmerend van kleur.

Kendix nieuwe collectie

De natuur als bondgenoot

De natuur vormt niet alleen een inspiratiebron voor Kendix, het is ook een bondgenoot en de oorsprong van grondstoffen. Ieder jaar doet het merk er alles aan om de collectie duurzamer te maken.

De milieuvriendelijke stoffen van Kendix zijn dan ook uitgebreid met Kayo, Grafiet, Zink en Topaz.  De productie van polyestervezels en filamenten levert restafval op. Trevira kiest ervoor dit restafval als een waardevolle grondstof te gebruiken. De verzamelde vezels worden verwerkt tot hoogwaardig garen. Ook gerecyclede PET-flessen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Deze worden verzameld en verwerkt tot hoogwaardige garen. Gordijnstoffen Holden, Nolin en Fluor zijn hiervan het resultaat.

De collectie zelf ontdekken, bewonderen en voelen? Dat kan uiteraard in onze showrooms.
U bent van harte welkom!

Reactie plaatsen