Kendix Blooming

Kendix Blooming

De Kendix Blooming collectie is ontwikkeld tijdens de lockdowns. Terwijl we met alle beperkingen, rust vonden dichtbij onszelf; in de natuur.
Onze gedachten resetten en vrijdenken. ‘Blooming’ is het positieve antwoord van Kendix op deze afgelopen periode van uitdagingen. Ontdek de nieuwe gordijnstoffen in dit blog.

Kendis gordijnstof 2022

Digitale aquarellen

Digitale aquarel technieken vormde de basis voor de Kendix Blooming collectie. Vooruitstrevende en innovatieve gedachten, waarbij de Kendix designers zich lieten inspireren door digitale imperfecties als glitches, pixels, in en uit zoomen, gelaagdheden en vervormingen. De designers van Kendix zijn grotendeels opgeleid aan de Design Academie in Eindhoven.

Kendis gordijnstof 2022

Glitch art techniek

Ook de Glitch art techniek is toegepast bij het ontwikkelen van deze nieuwe collectie. Glitch Art is een visuele stijl, waarbij artistiek digitale vervormingen worden samengevoegd. Deze opzettelijke fouten creëren een unieke en futuristische ontwerpstijl. Een glitch is een kortdurende, onopzettelijke fout in een systeem. Onverwachte output die het gevolg is van een software storing. In Blooming wordt dit gecombineerd met composities van bloemen en silhouetten, digitaal verweven en ‘’gepixeld’’ afgewerkt. Bloemenvelden ontstaan vanuit collages van gescheurd papier. Vertaald naar grafische landschappen, in sprekende kleurbeelden, die zich laten kenmerken door een digitale achtergrond. 

Kendis gordijnstof 2022

Kleur

De Kendix Blooming collectie bevat naturellen, maar zoekt ook grenzen op met uitgesproken kleuren. Het merkt omarmt interieurs die nét dat beetje eigenzinnigheid hebben. De stoffen zijn onderling moeiteloos te combineren: Een dichte uni past feilloos bij een transparante jacquard of een digitaal gedrukt dessin. In aanvulling op Blooming biedt Kendix ook een palet gordijnstoffen met kleur aan, natuurlijk ogende materialen met een zachte aanraking en functionele variatie in dichtheid.

Kendis gordijnstof 2022

De nieuwe uni collectie kenmerkt zich door gewaagde kleurcombinaties van bijvoorbeeld koel lavendelblauw met een eucalyptusgroen transparant.

Kendis gordijnstof 2022

Kendix gordijnstof 2022

Kendix gordijnstof 2022

Savor

Ook aan goed toepasbare basics is gedacht. Met Savor (bovenstaand) biedt Kendix een structuur, waardoor het licht prachtig wordt gefilterd. Met een zacht, wollig garen voor een luxe en rijke uitstraling.

Kendix gordijnstof 2022

Kendix Shift

Kendix Shift (bovenstaand) verrast met een modisch effect, waarbij meerdere reflecties ontstaan wanneer licht op het gordijn valt. Door de binding zijn de voor en achterkant verschillend van kleur, hierdoor ontstaat er aan de kleurkant een intensere kleurbeleving. Er is gekozen voor toegankelijke tinten als koel groen en warm geel.

Kendix gordijnstof 2022

Kendix Stellar

Stellar (onderstaand) is een bijzondere stof met een eigen identiteit en spannende kleurcombinaties. Beinvloed door de internationale modewereld, spelen de stoffen van Kendix in op de huidige interieurtrends.

Kendix gordijnstof 2022v


Reactie plaatsen