De natuurlijke vloerkleden van Cunera

De natuurlijke vloerkleden van Cunera

Natuurlijke materialen in het interieur zijn ‘’hot’’. Niet alleen omdat we met elkaar steeds duurzamer bezig zijn, maar ook omdat natuurlijke materialen sfeer en warmte geven aan uw interieur. Met een natuurlijk vloerkleed creëer je eenvoudig een ‘’natural look’’. Bovendien geeft de ruige structuur uw interieur een stoer tintje. In dit blog zetten we uiteenlopende natuurlijke vloerkleden van Cunera op een rijtje.

Cunera

Cunera levert verantwoorde vloerbedekking op natuurlijke basis. Het merk werkt met materialen als wol, sisal, kokos, zeegras en bamboe en als afwerkingsmaterialen leder, jute, katoen en linnen. Het verven en verwerken van de grondstoffen gebeurt op mens- en milieu- verantwoorde wijze. Zelfs het pand van Cunera is onder milieuvriendelijke en duurzame architectuur gebouwd, gelegen direct aan de Rijn in Rhenen.

Het designteam van Cunera werkt continu aan nieuwe ontwerpen, kleuren en materiaalcombinaties. Kamerbreed, karpetten, tegels, (trap)lopers en matten het is allemaal mogelijk. Stel uw karpet naar wens samen met een randafwerking naar keuze. 

Een greep uit de collectie

Corvaro

Corvaro is stoer en tijdloos en bestaat voor 100% uit sisal. Deze tropische vezel werd al door de Maya’s gebruikt voor het maken van kleding.

 Cunera

Fasano

Een geraffineerd 100% sisal geweven tapijt, in de vezel vuilwerend behandeld. Rustiek, bijzonder sterk en hierdoor geschikt voor woonkamer, slaapkamer, hal of trap.

 Cunera

Trigano

Door de sterke, stoere sisal vezel te combineren met wol ontstaat een zachtere en luxe uitstraling.

 Cunera

Treviso

Door een geraffineerde toepassing van wol en sisal is in Treviso een mooi tweed-effect ontstaan.

 Cunera

Trevi

Trevi is een geweven tapijt met een pool van 100% sisal. Trevi wordt geweven op 400 cm breed en standaard afgewerkt met een latex rug. Door de grove uitstraling is Trevi vooral geschikt als karpet op maat. Trevi is leverbaar in zes natuurlijke kleuren.

 Cunera

Trento

Trento is eveneens een geweven tapijt met een pool van 100% sisal, maar dan met een fijne bouclé structuur en een vuilwerende behandeling. Trento wordt gemaakt in drie kleuren met een geraffineerd streepdessin in lengterichting. Deze kwaliteit is goed toe te passen als kamerbreed tapijt, plaatsing op de trap of als karpet met een rand naar keuze. 

 Cunera

Toronto

Toronto is gemaakt van een garen- samenstelling van 80% wol en 20% jakgaren. Deze combinatie geeft de Toronto een geheel eigen karakter en sterke, stoere maar ook zachte uitstraling.

 Cunera

Toledo

Toledo bestaat voor 100% uit Sisal en heeft een mooie grove structuur die mooi past binnen de huidige, natuurlijke interieurtrends. Dit maakt Toledo breed toepasbaar.

 Cunera

Sibo

Sibo bestaat eveneens voor 100% uit Sisal, maar heeft een veel fijnere structuur.

 Cunera

Victoria

Victoria is een mooie zware kwaliteit met een pool van 100% sisal. Deze kwaliteit leent zich bijzonder goed voor het maken van sisal karpetten op maat met een randafwerking naar keuze. Deze kwaliteit is leverbaar in drie kleuren. Victoria is geschikt voor vloerverwarming en wordt standaard afgewerkt met een latex rug.

 Cunera

Benieuwd geworden naar al deze natuurlijke vloerkleden? Kom eens lang in onze showrooms en ervaar de kracht van natuurlijke materialen zelf. 

Reactie plaatsen