De vloerkleden voor dit najaar

De vloerkleden voor dit najaar

Trends voor deze winter

We leven in een tijd waarin veel mensen druk zijn, dagelijks krijgen we veel prikkels door onze hectische levensstijl. Hierdoor ontstaan nieuwe behoeftes en trends. Volgens de trendwatchers willen we hierdoor meer ‘’terug de natuur in’’. De natuur in huis halen is dan ook één van de trends die we deze winter gaan zien. Het brengt rust en balans in je interieur en waarschijnlijk ook in je leven.

Creëer rust in huis met de groene Treviso Oliva van Perletta Carpets

Natuurlijk kleurpalet

Door de drukte en de naderende winter zijn we onbewust meer op zoek naar geborgenheid en zachtheid. Het is fijn om hoekjes in huis te creëren waar je kunt relaxen en tot rust kan komen, zonder te veel externe prikkels. Deze intieme, knusse sfeer creëer je met warme kleuren, materialen en items als kussens, plaids en kleden.
Volgens de Belgische kleurexpert Hilde Francq zien we deze winter een natuurlijk kleurenpalet met veel aardetinten. Denk hierbij aan groen, okergeel, terracotta, bruin en zand, maar ook allerlei blauwtinten en hier en daar felle kleuren als zwart of goud.

Terracotta tinten en een detail van de 100% lederen Miinu Cuero 20

Materialen
Wat betreft de materialen gaan we in 2019 voor combinaties en verschillende lagen. Materialen mogen grof, met het oog op ‘’de natuurtrend’’ en uiteraard natuurlijk.
Porselein, hout, honingraad, wafelstructuren, terracotta, composiet en marmer zijn de trend komend winterseizoen.

Miinu Barouk, aardetinten en 100% zijde

Karpetten en vloerkleden
De natuurtrend kun je in je interieur mooi terug laten komen in de vorm van kleden, zowel op de vloer als tegen de wand. Je kunt kiezen voor aardetinten, natuurlijke materialen of een combinatie van beiden. Daarnaast kan er ook gespeeld worden met structuren en lagen. Denk bijvoorbeeld aan de speelse 3D kleden van Carpet Sign.

Studio Nature
Ook volgens Desso gaat ontspannen het beste in de natuur. Als je de natuur niet in kunt, dan haal je hem in huis. De ‘’Studio Nature 9199’’ collectie sluit perfect aan op de bovenstaande trends. Dit stoere, gestructureerde tapijt doet met zijn matte uitstraling in natuurlijke tinten denken aan sisal. De zachte textuur van Studio Nature maakt dit tapijt uitermate geschikt voor in de woonkamer of de slaapkamer.

Desso Studio Nature

Benieuwd naar hoe je najaarstrends het best kunt toepassen in jouw interieur? In onze Home Fashion showrooms geven we je graag persoonlijk advies.

Reactie plaatsen