Hoe raambekleding uw energierekening omlaag kan brengen.

Hoe raambekleding uw energierekening omlaag kan brengen.

Verantwoord omgaan met energie wordt steeds belangrijker, zeker nu de winter voor de deur staat en de energieprijzen flink zijn gestegen. Wist u dat raambekleding kan bijdragen aan het verlagen van uw energierekening? In dit blog vertellen we er alles over.

Luxaflex Duette Shades

Besparen met goede raambekleding en zonwering

Bij veel mensen loopt de energierekening steeds verder op. Daarnaast is het sowieso steeds belangrijker om milieuvriendelijk te leven. De manier waarop u uw huis inricht kan hier aan bijdragen.

Veel warmte verlaat het huis via ramen, zelfs met dubbelglas verdwijnt er nog altijd 20% van de warmte via het raam. Bij huizen met enkel glas is dit zelfs 50%. Raambekleding kan hier een belangrijke rol in spelen. Goede raambekleding is niet alleen sfeervol, maar ook heel functioneel.  

Goede raambekleding en zonwering helpen het binnenklimaat te verbeteren en dragen bij aan besparing op de energiekosten. Niet alleen in de winter, ook in de zomer.

Gordijnen 

Kamerhoge gordijnen accentueren de hoogte van een ruimte, verbeteren de akoestiek in huis en geven sfeer. Doordat gordijnstof warmer wordt dan glas voelt het binnen, met gesloten gordijnen behagelijker aan. Daarnaast gaan dikke gordijnen tocht tegen.

Wanneer u goede raambekleding heeft, die u dichtdoet zodra het buiten donker wordt, kan u zo’n zes procent verwarmingskosten besparen op jaarbasis.

Goede raambekleding dichtdoen zodra het donker wordt, bespaart in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar. Minder hard stoken, bespaart niet alleen geld, maar ook uitstoot van CO2.

Luxaflex Gordijn

Duette shades

Duette Shades worden ook wel dubbele plissegordijnen genoemd en hebben een unieke honigraatstructuur. De stilstaande luchtlaag die hierdoor ontstaat heeft een isolerende werking. Doordat Duette Shades van Luxaflex altijd op maat worden gemaakt, sluiten ze perfect aan op het raam en houden ze in de winter de kou buiten, terwijl ze in de zomer een zonwerende functie hebben. Dankzij het unieke design van de Duette Shades, kan de verloren warmte via het raam met bijna de helft worden verminderd.

Luxaflex Duette shades

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis?

Kom langs in één van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden. In onze Luxaflex Gallery Shops kunnen we u gemakkelijk laten zien hoe alle producten werken.

Reactie plaatsen