Waarom kiezen voor Luxaflex Duette Shades?

Waarom kiezen voor Luxaflex Duette Shades?

Duette Shades bestaan uit twee lagen stof die samen een honingraatstructuur vormen. Dit type raambekleding van Luxaflex biedt veel voordelen. In dit blog leggen we uit waarom u kunt kiezen voor Duette Shades.

Geluidsabsorberende werking

Duette Shades verbeteren het wooncomfort, doordat ze geluidsabsorberend werken. Dankzij de honingraatstructuur helpen ze echo’s van harde materialen in uw interieur (vloeren, muren en glas) tot 60 procent te verminderen. Op deze manier zijn Duette Shades uiterst geschikt voor gezinswoningen met veel ramen en harde vloeren. 

Luxaflex Duette Shades interieur

Speciale vormen mogelijk

Dakramen, draai- /kiepramen, driehoeken, met Duette Shades is bijna alles mogelijk. Doordat Luxaflex iedere Duette Shade op maat maakt, zijn ze zeer geschikt voor ‘niet alledaagse’ vormen en ramen. Ook voor bijvoorbeeld serres, uitbouwen en veranda’s biedt dit type raambekleding uitkomt. 

Privacy & verduistering

Duette Shades zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. U kunt zelf kiezen of uw binnen zonwering verduisterend is of niet, aan de hand van drie transparantie niveaus.

De ‘transparante’ stof werkt als een soort vitrage. Het filtert licht en u kan erdoor naar buiten en binnen kijken.

Een ‘lichtdoorlatende’ stof laat voldoende daglicht door, maar zorgt wel voor privacy. U kunt niet direct van buiten naar binnen kijken door deze Duette Shades, maar u heeft wel doorzicht naar buiten.

En tot slot de verduisterende variant, deze zorgt voor een zeer goede lichtregulering. Met deze transparantie blijft licht buiten en kunt u de ruimte goed verduisteren. Doordat de koordjes door de honingraatstructuur lopen, heeft u geen last van licht langs de zijkanten.

Er is ook een speciaal LightLock™ profiel beschikbaar, dat lichtkieren aan de zijkanten van het kozijn tegen gaat.

Luxaflex Duette Shades interieur

Energiebesparing 

Energiebesparing was al een actueel onderwerp, maar met de huidige energieprijzen is het nog interessanter. Het is dan ook een groot voordeel dat Duette Shades aanzienlijk bijdragen aan het verduurzamen van uw interieur. Ramen zijn namelijk verantwoordelijk voor 50% van het warmteverlies uit woningen, zelfs wanneer u dubbelglas heeft. Dat is natuurlijk heel zonde. Duette Shades hebben een isolerende werking, dus wanneer u uw ramen hiermee bekleed zal het warmteverlies afnemen. De bijzondere honingraatstructuur regelt op een duurzame manier de kamertemperatuur, omdat de stilstaande lagen een isolerende werking hebben. Hierdoor wordt de zomerhitte geweerd en de warmte 's winters vastgehouden. Met Duette Shades kunt u 6 tot 10% besparen op uw energierekening. 

Er is zelfs een extra isolerende Duette beschikbaar bij Luxaflex. Dit is de Duette® Architella Shades. Deze Shades hebben een uniek cel-in-cel-ontwerp met drie luchtstroken die uw huis het hele jaar door uitstekend isoleren.

Luxaflex Duette Shades interieur

Luxaflex & Home Fashion

Benieuwd naar dit fraaie, slimme product van Luxaflex? We kunnen u er alles over vertellen in onze Luxaflex Gallery Stores in Zutphen en Veenendaal. Hier kunt u het product ook zelf ervaren en uitproberen.

Reactie plaatsen