Interieur Beurzen
in Primeur

Interieur Beurzen

In januari staan er ieder jaar een aantal grote interieurbeurzen op de planning. Als interieurliefhebber zijn dit evenementen om in de gaten te houden. In dit blog kijken we naar de beurzen die in januari plaats vonden en welke nog op de agenda staan voor dit voorjaar.

Heimtextiel

Van 8 tot en met 11 januari vond Heimtextiel in Frankfurt plaats. Dit is de grootste internationale vakbeurs voor interieur en interieurstoffen voor professionals. Bij dit toonaangevende evenement voor interieurtextiel, design en trends presenteren internationale fabrikanten, dealers en ontwerpers hun producten en innovaties aan een groot publiek.

Jab introduceerde een voorproefje van de nieuwe collecties voor dit seizoen in Frankfurt

Domotex Hannover

Aansluitend vond van 11 tot 14 januari Domotex plaats in Hannover. Dit is dé beurs op het gebied van vloerbedekking.

Louis de Poortere presenteerde in Hannover twee prachtige nieuwe kleuren voor de Khayma Agadir collectie; soft blush pink en green.

De stand van Brink en Campman op Domotex Hannover

Imm Cologne Keulen

Van 14 tot en met 20 januari was het tijd voor Imm Cologne. Een enorme interieur design beurs in Keulen, waar ook veel te zien was op het gebied van interieurstoffering.

Jab was ook in Keulen aanwezig, dit keer met een zeer kleurrijke presentatie

Nya Nordiska

Nya Nordiska

Textiel ontmoette architectuur in het Thonet Cafe op Imm Cologne. Het Duitse design merk Thonet viert zijn 200ste verjaardag en stoffenmerk Nya Nordiska werd hierbij betrokken. Ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum creëerde ontwerpstudio Besau-Marguerre dit jaar de stand van Thonet in Keulen. Deze was geïnspireerd op traditionele koffiehuizen en naar idee van “Café Samt und Seide” van Ludwig Mies van de Rohe en Lilly Reich uit 1927.

Stof Suko CS in kleur 02 beige van Nordiska werd gebruikt als een ruimteverdeler en kwam mooi tot haar recht in de hoge ruimte.

Carpet Sign op de Design Post in Keulen met het nieuwe vloerkleed ‘’Ricefield’’

Van Besouw introduceerde het 2405 tapijt, een krachtig vlakweef tapijt, gemaakt van het sterke polyamide 6.6 ultron garen. Te verwerken is als maatwerk karpet en standaard verkrijgbaar in 12 kleuren

Komende beurzen

Van 16 tot en met 24 maart vindt in Maastricht TEFAF plaats. TEFAF Maastricht wordt beschouwd als één van ’s werelds belangrijkste beurzen voor kunst, antiek en design.

6 en 7 april staat de Kromhouthal in Amsterdam in het teken van ‘’Design Icons’’.  Zestig professionele vintage designhandelaren uit heel Europa keren dan terug naar Amsterdam voor dit evenement. Een divers aanbod van interieur objecten zal worden verkocht aan zowel professionals als aan particulieren. U kunt denken aan beroemde klassiekers tot onbekend design. Iets later in april, van 9 tot 14 om precies te zijn, vindt de 58e editie van Salone del Mobile Milano plaats. Beter bekend als de Milaan Design Week. Zowel de beurshallen als de stad staan in het teken van design en overal zijn inspirerende presentaties te zien van nationale en internationale designers. Tegen die tijd delen we uiteraard de nieuwste trends weer met u.

Reactie plaatsen