Kendix: Reduce & re-use

Kendix: Reduce & re-use

Steeds meer mensen voelen de behoefte om overproductie en overconsumptie tegen te gaan. Ontwerpers en merken spelen hier gelukkig op in, zo ook Kendix. In dit blog kijken we welke nieuwe stappen het gordijnstoffenmerk zet om bij te dragen aan een betere wereld. 

Kendix Dream

Fijn in huis en goed voor de aarde

Volgens Kendix gaan duurzaam en mooi uitstekend hand in hand. De interieurwereld is langzaamaan ook steeds meer aan het verduurzamen met slimme ontwerpen, verassende materialen en duurzame productietechnieken.  

Het is inspirerend om te zien hoe we steeds meer allemaal dezelfde missie krijgen en Kendix is daarop geen uitzondering. 

‘’Fijn in huis en goed voor de aarde.’’ Met die gedachte ontwerpt Kendix en werken zij aan nieuwe producten. Het gaat dan niet alleen om gerecyclede producten, het merk denkt breder. Gordijnstof Dream is daar een mooi voorbeeld van. De gedachte is dat de juiste raambekleding voor een aangenaam binnenklimaat zorgt en op deze manier ook energiebesparend werkt. 

Kendix Dream

Dream is een kamerhoge, soepel vallende black-out stof, die een ruimte volledig kan verduisteren. Deze gordijnstof heeft een transmissie waarde van 0%, dit wil zeggen dat het warmteverlies 0% is. Op deze manier houdt het gordijn de warmte in de winter binnen en in de zomer juist buiten. Hiermee draagt Dream bij aan de duurzame gedachte.

Dream heeft een digitaal geprint weefeffect en is leverbaar in 25 verschillende kleuren, van petrol blauw tot mosgroen en van naturel beige tot taupe.

Kendix Dream grodiijnstof

Kendix Tana Recycle

Tana Recycle is een Kendix klassieker in een nieuw jasje. Deze linnenlook is gemaakt van 100% Pre-Consumer Trevira. Dit houdt in dat er restafval uit de productie opnieuw wordt gebruikt om hoogwaardige garens mee te spinnen. Kendix gaat op deze manier bewust om met de restmaterialen en grondstoffen,  een duurzaam uitgangspunt. 

Het kleurenpalet van de Tana Recycle sluit prachtig aan op de kleurrijke Blooming serie. Frisse, zachte kleuren die een rijke toevoeging zijn voor uw interieur. De verfijnde, zachte satijnglans geeft de Tana Recycle een subtiele chique touch.

Kendix Tana

Kendix & Home Fashion

Home Fashion is dealer van Kendix en presenteert talloze Kendix gordijnstoffen in de beide showrooms. benieuwd naar de collectie? Kom eens langs en ontdek de stoffen zelf.

Reactie plaatsen