Kleurtrends 2020

Kleurtrends 2020

De trendkleuren voor 2020 zijn bekend

De laatste maanden van 2019 blikken we terug op het afgelopen jaar, maar tegelijkertijd maken we ons ook op voor het nieuwe jaar dat al weer voor de deur staat. Nieuwsgierig naar welke tinten onze interieurs volgend jaar gaan kleuren? Trendwatchers hebben de ontwikkelingen in zowel mode als interieur gevolgd en voorspellen de kleurtrends voor 2020. Lees erover in dit blog. 

Tranquil Dawn | Flexa Kleur van het Jaar 2020

Al meerdere jaren op rij heeft Flexa bewezen kleurtrends perfect te kunnen voorspellen. Flexa-kleurspecialisten van het Global Aesthetic Center, internationale designexperts en architecten komen elk jaar bij elkaar om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken.

Vervolgens gaan ze aan de slag om deze inzichten te vertalen naar één hoofdkleur voor 2020. Vanuit deze ‘'Kleur van het jaar'' creëren ze vervolgens vier mooie kleurpaletten. 

In 2020 gaat er een nieuw decennium van start. Een nieuw begin, in onze steeds hectisch wordende wereld. We voelen een drang naar bezinning en hartelijkheid, aldus de trendwatchers. De kleurexperts van Flexa hebben zich daarom laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht. Als verwijzing naar een rustig ochtendgloren, een nieuwe start, is de nieuwe tint Tranquil Dawn ontwikkeld.

De ‘'Kleur van het Jaar'' 2020 lijkt te veranderen op basis van de tinten waar deze mee wordt gecombineerd. De veelzijdige tint Tranquil Dawn ligt net als de ochtendlucht tussen groen, blauw en grijs in.

Chinese Porcelain | Histor trendkleur 2020

Ook de kleurstylisten van Histor herkennen het verlangen naar rust en ontwikkelde de kleur Chinese Porcelain. Deze tint is een mix van kobalt- en inktblauw en straalt kalmte en rust uit, aldus Annette Høj Vraa, Histor-kleurstyliste. ‘We verlangen naar echtheid en een levensstijl die rust geeft. Blauw geeft je het gevoel dichterbij de natuur te zijn; denk aan de lucht en de zee. Het is een serene tint in iedere omgeving.'

Chinese Porcelain is een traditionele tint, maar tegelijkertijd ook fris. De kleur is goed te combineren met vele accentkleuren. Gingercake is bij Histor de favoriete accenttint om Chinese Porcelain mee te combineren. Deze kleur is ook mooi te combineren in de vorm van fluwelen kussens of gordijnen. De Histor Trendkleur van 2020 gaat daarnaast heel mooi samen met lederen accenten en poedertinten.

Kleur uw eigen interieur

De trendkleuren voor 2020 zijn op talloze manieren toe te passen binnen uw eigen interieur. Verf bijvoorbeeld een wand of maak een kleurkader op de muur. Maar ook zonder verf kunt u veel doen met deze kleuren, wat denkt u van gordijnen in een tint als Tranquil Dawn of een vloerkleed in een rijke kobaltblauwe tint. Daarnaast zijn er ook nog vele mogelijkheden met alle behangsoorten en kleuren. Kom eens langs in één van onze Home Fashion winkels en geef kleur aan uw interieur.

De Graaf
Door

De Graaf

op 12 January 2020

De Chinese porcelain is super als je van de blauwe kleur houdt. Ik heb vazen van de Chinese porcelain in de woonkamer staan en ze zijn natuurlijk heel indrukwekkend. Ik denk dat gordijnen met de tint Tranquil Dawn een rustgevend effect zullen hebben. Misschien tijd voor nieuwe gordijnen.

hArFInupRv
mkcyzgfN
HRUdPsQuzpqc
ucNWGDBz
OjoGfcMP
rFvdDEoszWXYK
IDPFKrhUbjEAgzsJ
QcDoXrItaTpYvyBG
mxvbudjyeQ
XyKSalQuqiInhUVg
LFrUTYlQ
QYcoULCgfhqaSxFE
GCcgjIlaV
FfyMEsutNolknJq
kvRXBAyrWwKVz
YujGxskKpbgiFo
UsLdJjzkQnEVOWMq
cQDOJXRI
xorUsXPhTI
BqgerluajKO
tSLuKxFnpRbmXMo
KLYAwWUMBsrneE
xZfUVuByoENKc
NfGqCYvtOXesi
NYyxMtZDlkfIQFWS
eVDdiXEJ
cpAavBRYLFMIT
JEjsPISGvilMTVDB
YabVArdxvucBpWTQ
ZskbzOTIChEgc
IrUVTpctNoSXziP
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down