Kleurtrends volgens Perletta

Kleurtrends volgens Perletta

In dit blog kijken we samen met het Nederlandse merk Perletta naar de kleurtrends voor het komend seizoen. De wereld om ons heen voelt de laatste tijd minder voorspelbaar. Er gebeurt van alles en een veilige, fijne thuisbasis is steeds belangrijker. Doordat voor veel de behoefte aan ontspanning groot is op het moment, willen we ons huis veranderen in een oase van rust en comfort. Ons omringen met zachte vormen, comfortabele, duurzame materialen en warme tinten.

Perletta vloerkleed

Kleur

Kleuren hebben uiteraard altijd een belangrijke rol gespeeld in het interieur. Juist daarom zijn ze bij Perletta constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe kleuren. Maar kleuren staan niet op zich, het merk houdt ook rekening met de materialen waarmee ze werken.

De natuur blijft een grote inspiratiebron en ook de plek om hoofd en hart weer in balans te brengen. Perletta gaat hier in mee en maakt bewuste keuzes, ze kiezen bijvoorbeeld voor hoogwaardige producten en materialen die lang meegaan.

De wol die ze gebruiken is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De schapen daar staan bekend om hun extreem fijne wol structuur, die wit is van kleur. Hierdoor hecht de verf beter en kan Perletta haar vloerkleden in talloze kleuren leveren! De Nieuw-Zeelandse wol wordt niet enkel om de kleur en structuur gekozen, het prachtige natuurproduct vormt ook de basis van de Perletta collectie vanwege de vele voordelen. Het heeft namelijk een lange levensduur, is vormvast, zelfreinigend, duurzaam en geeft een mooie, natuurlijke uitstraling aan de vloerkleden.

Kleurgroepen

Het kleurpalet voor de handgeweven Perletta vloerkleden voor 2022/2023 wordt verdeeld in zes kleurgroepen. De groentinten, roodtinten, blauwtinten, geeltinten, grijstinten en de warme natuurtinten. Voor elke kleurgroep zijn zes tinten zorgvuldig geselecteerd. 

Perletta vloerkleed detail

Kleurtrends

Over het algemeen ziet het designteam van Perletta veel neutrale tinten en ook donkere kleuren zien ze steeds meer terugkomen als accentkleur en minder vaak als basis. Harmonieuze zachte tinten, delicate tonen van blauw, rouge en geel zorgen voor een kalme, aardse sfeer. 

Ook blauwtinten zien we steeds meer terug in het interieur. De kleur Dusk 475 van Perletta is licht, luchtig en optimistisch. Deze lichte tint blauw is goed te combineren met aardetinten en natuurlijke materialen als hout en staal. 

Perletta Spot Dusk

Grijs en beigeachtige tonen met een subtiel kleuraccent hebben het vermogen om zich aan te passen aan hun omgeving. De kracht en schoonheid van de kleur is mooi terug te zien in het Perletta kleurenpalet voor 2022/2023.

Perletta Roundabout

Reactie plaatsen