Van Besouw is niet alleen een tapijtproducent maar ook een merk dat karpetten maakt met unieke structuren, bijzonder materiaalgebruik en in prachtige eigentijdse kleuren. Voor uw karpet is er een ruime keuze aan randafwerkingen mogelijk. Onder andere: blind banderen, een band van linnen of katoen, festonneren of volume. In onze showroom in Veenendaal en Zutphen kunt u alle mogelijkheden bekijken.

Oprichting

Uit 1839 stamt het 1 document waaruit blijkt Gerard van Besouw een fabriek had. In het begin produceerde Van Besouw linnen, zeildoek en zakken. Al snel wordt Van Besouw een echt familiebedrijf. Uiteindelijk nemen de zonen Jan en Piet het bedrijf over. In anderhalve eeuw groeide het bedrijf uit van een degelijke weverij van jutezakken naar een toonaangevende leverancier voor eigentijds tapijt. De rijke historie vormt de basis van het gedegen vakmanschap dat bij Van Besouw nog altijd zeer belangrijk is. Tegenwoordig is Van Besouw een bedrijf dat ernaar streeft om verschillende materialen op een nieuwe manier toe te passen, en combineert materialen en kleuren. De ontwerpen zijn eerlijk en basic. In de collectie Van Besouw vind je bijzondere tapijten. Ieder uniek door zijn structuur en bijzondere materiaalgebruik. Er wordt gewerkt met prachtige eigentijdse kleuren, uitgesproken in originele kleuren en sterk in tijdloze basis tinten.

Grondstoffen

Van Besouw geeft om de natuur, en doet haar uiterste best om het milieu zo min mogelijk te belasten. Van Besouw is aangesloten bij GUT (Gemeinschaft Umweltfreindlichter Teppichboden) zodat u weet dat u karpet op een verantwoorde wijze geproduceerd is. Materialen waar Van Besouw veel mee werkt zijn wol, katoen en polyamide.  Van Besouw wisselt de collectie regelmatig. De ontwikkelingen staan niet stil. De trends van tegenwoordig volgen elkaar snel op Van Besouw probeert daar een vooraanstaande rol in te spelen. Zowel in materiaalkeuze, structuur en kleuren. U

Wij adviseren u graag

U kunt in onze showroom in Veenendaal en Zutphen terecht om u te laten adviseren door onze gespecialiseerde medewerkers. Zij helpen u graag verder in uw zoektocht naar het perfecte karpet.

Artikelen in Besouw Tapijt