Tapijt straalt een warme sfeer uit. Een ruimte waar tapijt ligt krijgt als snel een comfortabel gevoel. Tapijt van Bonaparte is te verkrijgen is moderne kleuren, dessins en structuren. Het tapijt van Bonaparte is hierdoor heel goed te combineren met de rest van uw interieur. Bonaparte heeft ook tapijt in de collectie met verschillende prints.

Oprichting

Bonaparte is onderdeel van de Desso Group In 1930 wordt Desso opgericht in Oss. Desso maakt hier naam als producent van geweven tapijten voor zowel woningen als bedrijven. In de tijd hierna word Desso een aantal keer overgenomen. In april 2007 word Desso opnieuw onafhankelijk. Desso heeft nu twee fabrieken en een groot distributiecentrum in Europa. Het hoofdkantoor van Desso staat in Waalwijk. Buiten Europa heeft Desso ook een aantal klantenservicecentra. Desso richt zich zowel op de consumenten als op de projectmarkt. De tapijten van Bonaparte worden in Europa geproduceerd. Bonaparte wordt verkocht in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Tapijt van Bonaparte zorgt voor een betere isolatie en is dus energiebesparend.

Grondstoffen

Bij de productie van tapijt kan er met verschillende synthetische garens worden gewerkt, zoals polyamide, polyacryl, polyester en polypropyleen. Het tapijt van Bonaparte wordt veelal van polyamide gemaakt. Dit garen is net alleen heel erg sterk, maar ook lichtecht, elastisch en antistatisch. Ook brandt polyamide niet gemakkelijk wat de veiligheid ten goede komt. Knopen en weven zijn de oudste technieken om tapijt te maken, dit wordt al eeuwen toegepast. Tegenwoordig wordt tapijt veel met de moderne tuft techniek gemaakt. Eind jaren vijftig is de productiewijze ontstaan. Deze techniek is afgeleid van de naaimachine maar dan op vier of vijf meter breedte. Er zijn honderden naalden opgesteld over de gehele breedte van het tapijt. Iedere naald steekt een doorlopende draad heen en terug door het grondweefsel. Er ontstaan een lus bij het terugkeren van e naald. Als deze wordt doorgesneden ontstaat er een pool. Alle tapijten van Bonaparte worden volgens deze moderne tuft techniek geproduceerd. Een groot voordeel van tapijt ten op zichtte van harde vloeren is dat het geluiddempend is. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt is hoe groter het effect is van geluidsisolatie.

Advies geven wij u graag 

Kom gerust een kijkje nemen in onze showroom in Veenendaal of Zutphen. Of het nu voor de woonkamer, slaapkamer, kantoor of voor op de trap is, Bonaparte heeft voor iedere ruimte een geschikt tapijt in de collectie. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden en over de verschillende ondervloeren.

Wij zijn Bonaparte specialist in Veenendaal en Zutphen

Bonaparte levert al bijna 80 jaar kwaliteit en heeft in die tijd een uitstekende reputatie opgebouwd. Bij Home Fashion, Thuis in Woonstoffering - Zutphen kunt u terecht voor hoogwaardige tapijten en vloerkleden. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze winkel!

Artikelen in Bonaparte Tapijt