In de showroom van Home Fashion Veenendaal en Zutphen vindt u de complete stalen collectie van Brink & Campman. In deze collectie zitten handgeweven, handgeknoopte en hand getufte kwaliteiten. Een groot aantal kwaliteiten is naast het vaste maat programma op iedere gewenste maat verkrijgbaar. De karpetten van Brink & Campman  hebben karakter, rijke kleuren en betoverende structuren. Wilt u een bezoek brengen aan de Brink & Campman fabriek/showroom in Lichtenvoorde? Dat kan met deze uitnodiging van Home Fashion. Maak vooraf een afspraak en neem deze uitnodiging mee.

Oprichting

In Laren starten Cornelis van den Brink en Johannes Campman in 1897 een fabriek in karpetten. Vanaf die tijd maakt Brink & Campman een enorme groei door. In 1966 word de fabriek in Lichtenvoorde opgezet. Begin jaren negentig volgde een productie in het verre Oosten. De bestaande collectie in Lichtenvoorde geproduceerd worden aangevuld met de handtufkleden uit India en China en de handknoopkleden uit Nepal. Zo werd de collectie van Brink & Campman zeer compleet en divers. Eind jaren negentig word Brink & Campman verkocht na drie familiegeneraties. Het kantoor in Laren word opgeheven, alles verhuisd naar Lichtenvoorde. Er komen nieuwe kantoren en een showroom. Ook de naam veranderd van Cornelis van den Brink en Johannes Campman naar Brink & Campman. Op dit moment worden de karpetten van Brink & Campman wereldwijd in meer dan 50 landen verkocht. Ieder jaar komt Brink & Campman met een nieuwe collectie karpetten. Deze karpetten worden geïnspireerd op gelangrijke trends en ontwikkelingen in de mode en meubelindustrie.

Grondstoffen

Brink & Campman ontwikkeld in eigen design studio voortdurende nieuwe, modieuze collecties en bedenkt nieuwe, spannende structuren die passen bij de laatste trends op het gebied van wonen. Brink & Campman werkt van ontwerp naar ontwikkeling en van ontwikkeling tot realisatie. Brink & Campman ontwikkeld de garen zelf, deze worden geverfd en daarna geweven in de mooiste kleur/structuur combinaties. Een karpet van Brink & Campman straalt kwaliteit en duurzaamheid uit. Ze gaan verder dan alleen verfraaiing van het interieur en comfort bieden. Brink & Campman gebruikt mooie, natuurlijke materialen. In combinatie met het ambachtelijke productieproces leidt dit tot een mooi en kwalitatief eindproduct. Na het productieproces ondergaat het karpet een aantal kwaliteitstesteten. Indien nodig wordt het meteen hersteld. Brink & Campman heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in drie verschillende types vloerkleden. De Axminster geweven karpetten, getufte karpetten en handgeknoopte karpetten. In Nederland worden de Axminster karpetten volgends traditioneel weefproces geweven. De karpetten bestaan voor het grootste deel uit wollen poolgarens in verschillende diktes en structuren.

Advies geven we u graag

Kom langs in onze Showroom in Veenendaal of Zutphen om de veelzijdige collectie van Brink & Campman te bewonderen. Ook heeft Brink & Campman een showroom waar u de totale collectie kunt bezichtigen. U kunt bij ons terecht voor een uitnodiging. Een groot aantal kwaliteiten is tevens naast het vaste maatprogramma op iedere gewenste maat verkrijgbaar!

Zichtservice en Advies aan huis

Bij Home Fashion adviseren wij u graag over het voor u passende karpet en de afmeting van uw vloerkleed. Home Fashion heeft ook een groot aantal karpetten in de winkels liggen van Brink & Campman in de afmeting 170 x 240 en of 200 x 250. Het op zicht thuis neerleggen van een karpet is bij Home Fashion zeker ook mogelijk.

Artikelen in Brink & Campman