Danskina is een Nederlands karpettenbedrijf dat al jaren design vloerkleden van hoge kwaliteit levert. Danskina produceert karpetten die een onderscheidend vermogen hebben eigentijds en made-to-order zijn. Bent u op zoek naar een kwaliteitskarpet? Dan zijn de Danskina karpetten zeker wat voor u.

Oprichting

Danskina werd in 1973 in Nederland opgericht door Piet en Ina van Eijken. Al vanaf het begin staat Danskina wereldwijd bekend om haar kwaliteit en innovatie. Ze maken deel uit van Kvadrat, dit is een Europees marktleider op het gebied van design textiel. Sinds 2013 is Hella Jongerius de Desing Director bij Danskina. Zij geeft leiding aan het ontwerpteam. Onderzoek naar materiaal bepalen met grote mate de ontwerpen voor de karpetten van Danskina. Design staat altijd centraal bij het ontwerpproces. Vakmanschap wordt gecombineerd met creativiteit. De karpetten van Danskina zorgen voor een warme en nieuwe uitstraling in iedere ruimte. Het zijn exclusieve vloerkleden die karakter geven aan elk interieur.

Grondstoffen

Danskina maakt gebruik van bijzondere productie technieken. Danskina staat erom bekend gebruik te maken van oude, vergeten productie methoden. Maar Danskina is ook onderscheidend door gebruik te maken van innovatieve productie technieken. Er wordt voornamelijk geproduceerd in Nederland maar ook in Schotland, Duitsland en India. Danskina is vooruitstrevend wat betreft de keuze in kleuren, materialen en structuren. De karpetten van Danskina zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder zuiverscheerwol, bamboe, katoen en polyester. Een Danskina vloerkleed is modern, vernieuwend en heeft een onderscheidend karakter.

Advies geven wij u graag

Wordt u blij en enthousiast van de Danskina karpetten? Kom een kijkje nemen tussen de stalen in onze showroom. Er zit naar ieders smaak een exclusief karpet in de collectie die uw interieur karakter geeft.

Artikelen in Danskina