Desso is niet alleen een fabrikant van kamerbreed tapijt, maar produceert ook hele mooie karpetten. Alle vloerkleden worden speciaal voor u op maat gemaakt. Of u nu klassiek of modern woont, groot of klein, een vloerkleed past altijd. Een vloerkleed op maat zorgt voor eenheid in uw interieur, het verbindt de verschillende meubelen met elkaar. Er is voldoende keuze en er zijn verschillende manieren van randafwerking mogelijk. Kom gerust een kijkje nemen tussen de stalen in onze showroom in Veenendaal of Zutphen.

Oprichting

In 1930 word Desso opgericht in Oss. Desso maakt hier naam als producent van geweven tapijten voor zowel woningen als bedrijven. In de tijd hierna word Desso een aantal keer overgenomen. In april 2007 wordt Desso opnieuw onafhankelijk. Desso heeft nu twee fabrieken en een groot distributiecentrum in Europa. Het hoofdkantoor van Desso staat in Waalwijk. Buiten Europa heeft Desso ook een aantal klantenservicecentra. Sinds een aantal jaar worden er bij Desso ook vloerkleden op maat gemaakt. U kunt uw eigen karpet samenstellen. U kiest de gewenste kwaliteit en kleur en als laatste de randafwerking. Hierin heeft u keuze uit festonneren, blind banderen, een linnen band of volume.

Grondstoffen

Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnen door. Desso streeft ernaar om een gezond binnen klimaat te creëren. Desso produceert tapijten die de hoeveelheid fijn stof in de binnen lucht verminderd en tapijten die ongewenst geluid dempen. Desso werkt ook met het Cradle to Cradle proces. Materialen worden gerecycled en productieprocessen worden gezonder. Desso streeft ernaar om s ’werelds marktleider te zijn op het gebied van milieuvriendelijke vloerproducten die een meerwaarde bieden qua design en functionaliteit, en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van de mensen. In de collectie van Desso zitten kwaliteiten die van 100% wol zijn gemaakt. Wol is van nature veerkrachtig, elastisch, vuil werend en isolerend. Naast wol heeft Desso ook kwaliteiten van polyamide. Dit garen is sterk, licht echt, elastisch en antistatisch. Alle kwaliteiten van Desso met uitzondering van de Rodin worden volgens de moderne tuft techniek geproduceerd.

Advies geven wij u graag

De karpetten van Desso zijn op elke maat en naar eigen wens te maken. De karpetten zijn aan te passen aan ieder ruimte. Speel met de afmeting, de kleur van het tapijt en de verschillende soorten en kleuren afwerkingen. Wij helpen u graag in onze showroom in Veenendaal of Zutphen met het samenstellen van uw ideale vloerkleed.

Artikelen in Desso Vloerkleed