Vaak word er gedacht dat harde vloeren zoals laminaat of vinyl beter is voor onze gezondheid. Maar bij harde vloeren blijven de stofdeeltjes rond dwarrelen. Bij tapijt worden deze stofdeeltjes opgevangen en vastgehouden tot de eerstvolgende stofzuigbeurt. Desso is een fabrikant die zich bezighoud met de gezondheid van de mens en speelt hierop goed in. De collectie van Desso is vrij divers. Kom gerust een kijkje nemen tussen de stalen in onze showroom in Veenendaal of Zutphen.

Oprichting

In 1930 word Desso opgericht in Oss. Desso maakt hier naam als producent van geweven tapijten voor zowel woningen als bedrijven. In de tijd hierna word Desso een aantal keer overgenomen. In april 2007 word Desso opnieuw onafhankelijk. Desso heeft nu twee fabrieken en een groot distributiecentrum in Europa. Het hoofdkantoor van Desso staat in Waalwijk. Buiten Europa heeft Desso ook een aantal klantenservicecentra. Desso richt zich zowel op de consumenten als op de projectmarkt.

Grondstoffen

Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnen door. Desso streeft ernaar om een gezond binnen klimaat te creëren. Desso produceert tapijten die de hoeveelheid fijn stof in de binnen lucht verminderd en tapijten die ongewenst geluid dempen. Desso werkt ook met het Cradle to Cradle proces. Materialen worden gerecycled en productieprocessen worden gezonder. Desso streeft ernaar om s ’werelds marktleider te zijn op het gebied van milieuvriendelijke vloerproducten die een meerwaarde bieden qua design en functionaliteit, en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van de mensen. In de collectie van Desso zitten kwaliteiten die van 100% wol zijn gemaakt. Wol is van nature veerkrachtig, elastisch, vuil werend en isolerend. Naast wol heeft Desso ook kwaliteiten van polyamide. Dit garen is sterk, licht echt, elastisch en antistatisch. Alle kwaliteiten van Desso met uitzondering van de Rodin worden volgens de moderne tuft techniek geproduceerd.

Advies geven wij u graag

Of u nu opzoek bent naar tapijt voor de woonkamer, slaapkamer, bedrijfsruimte of voor op de trap, wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Wij zijn Desso Home specialist in Veenendaal en Zutphen

Desso Home levert al bijna 80 jaar kwaliteit en heeft in die tijd een uitstekende reputatie opgebouwd. Bij Home Fashion, Thuis in Woonstoffering - Zutphen kunt u terecht voor hoogwaardige tapijten en vloerkleden. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze winkel!  

Artikelen in Desso Tapijt