De tapijt stalen van Jabo hebben we in onze showroom in Veenendaal en Zutphen. De collectie van Jabo bestaat uit kwaliteiten van sisal en wol. Tapijt in allemaal mooie natuurtinten. Naast kamerbreed tapijt maakt Jabo ook karpetten. Hierin heeft u keuze uit diverse afwerkingsmogelijkheden.

Oprichting

In Nederland werd er rond 1953 een spraakmakende uitvinding gedaan. Door Jan Bosman wordt er dan een machine uitgevonden waarmee hennep, sisal en koksvezels verwerkt kunnen worden tot kamerbreed tapijt. Geweven wollen tapijten kwamen later ook van deze machine. Jabo werd hiermee bekend en beroemd in de Benelux. In de jaren 90 verdween Jabo en dus ook de producten. Maar de beleving en de herinneringen aan de tapijten van Jabo bleven echter springlevend. Redenen genoeg om de naam Jabo in 2011 weer nieuw leven in te blazen. Jabo komt terug in een nieuw jasje maar wel met de filosofie van vroeger. Als zelfstandig onderdeel komt Jabo onder het bekende Van Besouw Tapijt te staan, naast Therdex PCV vloeren.

Grondstoffen

Jabo produceert tapijt van natuurlijke materialen. De tapijten worden onder andere van sisal en wol gemaakt maar dan gegoten in een eigentijds concept. De verschillende weef-en knooptechnieken die Jabo gebruikt in combinatie met de producteigenschappen van Sisal en wol maakt de vloerbedekking van Jabo erg bijzonder. Hiermee onderscheidt Jabo zich van andere fabrikanten. Het sisal wat Jabo gebruikt is een 100% natuurproduct. De vezels van sisal komen van de Agave plantensoorten. Na het spinnen worden de garens verwerkt op de originele Jabo weefgetouwen. De Jabo tapijten van Sisal zijn sterk, robuust en hebben een natuurlijke uitstraling. De sisal collectie van Jabo heeft een breed programma aan kleuren en structuren.

Advies geven we u graag

Bent u op zoek naar mooi, natuurlijk tapijt kom dan bij ons in de showroom te Veenendaal of Zutphen lang. We vertellen u dan graag meer over de verschillende kwaliteiten.

Artikelen in Jabo