Bij Home Fashion Veenendaal en Zutphen hangt de gehele stoffen collectie van Kendix. Natuurlijk ook de aller nieuwste ontwerpen. Deze stoffen zijn gemaakt van de nieuwste materialen en hebben een betoverende structuur en kleureffecten. Door de grijstonen heen zie je een gloed van kleur. De nieuwste stoffen van Kendix zijn geïnspireerd op de mysterieuze kleureffecten uit de natuur en mineralen.

Oprichting

Kendix wordt in 1848 opgericht als leverancier van exclusieve gordijnstoffen. Meer dan een eeuw later slaat het merk Kendix een andere richting in. Er worden afgestudeerden van de kunstacademie aangenomen om designs te gaan ontwerpen voor de gordijnstoffencollectie. Het worden gordijnen met een eigen gezicht en design. Ontwikkelingen in de architectuur, cultuur, design en kunst zijn hun inspiratie bronnen die ze toepassen op de gordijnstoffen. Tot op de dag van vandaag staat Kendix voor Inspiration for modern living. Origineel, creëren en inspireren. Er word bij Kendix nog steeds gewerkt met een eigen ontwerpteam, ze begeleiden het gehele proces van het eerste concept tot en met de presentatie van de gordijnen. De collectie van Kendix bestaat uit bedrukte stoffen, geweven stoffen en transparante stoffen. Met grafische dessins, aussbrenners en geweven structuren.

Grondstoffen

De gordijnstoffen van Kendix zijn gemaakt van  (vlamwerende) polyestergarens, linnens, wol, katoen, viscose en bijzondere grondstoffen als Abaca, zijde en metaalgarens.

Advies geven wij u graag

We nodigen u graag bij ons in de showroom in Veenendaal of Zutphen uit, om de gehele collectie van Kendix te bekijken. Ook kunt u de verschillende mogelijkheden van verplooien bekijken en geven wij u graag een passend advies.

Roomplanner

Artikelen in Kendix