Parade tapijt is al jaren een begrip. Het is mooi en kwalitatief hoog tapijt. In de collectie van parade vind u zowel lussen tapijten al tapijt met een gesneden pool. Iedere kwaliteit beschikt over een mooi kleurenpalet die helemaal van nu is. In onze showroom in Veenendaal en Zutphen hebben we de gehele collectie van Parade.

Oprichting

Parade is onderdeel van de Desso Group In 1930 wordt Desso opgericht in Oss. Desso maakt hier naam als producent van geweven tapijten voor zowel woningen als bedrijven. In de tijd hierna word Desso een aantal keer overgenomen. In april 2007 word Desso opnieuw onafhankelijk. Desso heeft nu twee fabrieken en een groot distributiecentrum in Europa. Het hoofdkantoor van Desso staat in Waalwijk. Buiten Europa heeft Desso ook een aantal klantenservicecentra. Desso richt zich zowel op de consumenten als op de projectmarkt. De tapijten van Parade worden in Europa geproduceerd. Parade tapijt wordt verkocht in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Tapijt van Parade zorgt voor een betere isolatie en is dus energiebesparend.

Grondstoffen

Bij de productie van tapijt kan er met verschillende synthetische garens worden gewerkt, zoals polyamide, polyacryl, polyester en polypropyleen. Het tapijt van Parade wordt veelal van polyamide gemaakt. Dit garen is net alleen heel erg sterk, maar ook lichtecht, elastisch en antistatisch. Ook brandt polyamide niet gemakkelijk wat de veiligheid ten goede komt. Knopen en weven zijn de oudste technieken om tapijt te maken, dit wordt al eeuwen toegepast. Tegenwoordig wordt tapijt veel met de moderne tuft techniek gemaakt. Eind jaren vijftig is de productiewijze ontstaan. Alle tapijten van Parade worden volgens deze moderne tuft techniek geproduceerd. Parade werkt met het Cradle to Cradle principe. Parade neemt oude tapijten terug en deze worden op een veilige manier gerecycled. Naast recyclen werkt Parade met grondstoffen die Cradle to Cradle gecertificeerd worden. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van hernieuwbare en duurzame energiebronnen. Kortom als u een Parade tapijt aanschaft krijgt u niet alleen het mooiste op het gebied van stijl en design. U wordt ook onderdeel van het Cradle to Cradle systeem van Parade.

Advies geven wij u graag

Het tapijt van Parade is zowel geschikt voor consumenten als voor projectmatig gebruik. Of u nu tapijt zoekt voor de woonkamer, slaapkamer, kantoor of voor op de trap is, Parade heeft voor iedere ruimte een geschikt tapijt in de collectie. Wij adviseren u graag verder over de mogelijkheden en over de verschillende ondervloeren.

Wij zijn Parade specialist in Veenendaal en Zutphen

Parade levert al bijna 80 jaar kwaliteit en heeft in die tijd een uitstekende reputatie opgebouwd. Bij Home Fashion, Thuis in Woonstoffering - Zutphen kunt u terecht voor hoogwaardige tapijten en vloerkleden. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen in onze winkel!banner_parade_300x80_px_1

Artikelen in Parade tapijt