Perletta Carpets heeft het maken van een uniek karpet voor iedereen mogelijk gemaakt. Door middel van verschillende kleuren en structuren kunt u uw eigen karpet naar eigen smaak samenstellen. Dit zorgt ervoor dat uw karpet naadloos aansluit op uw interieur. In onze showroom in Veenendaal en Zutphen hebben we van alle kleuren en structuren grote stalen liggen. U kunt ook door middel van de Perletta Colouring Tool op uw tablet of smartphone het karpet van uw keuze nabootsen. Zo krijgt u een mooi beeld van hoe het karpet gaat worden.

Oprichting

Het Nederlandse bedrijf Perletta Carpets bestaat al bijna 25 jaar. Van oorsprong is Perletta Carpets gespecialiseerd in handgeweven tapijten. Deze specialisatie heeft ervoor gezorgd dat Perletta Carpets vrijwel de grootste spelerin de Benelux is, in handgeweven tapijten. Perletta Carpets heeft een breed assortiment. Perletta Structures, Perletta Urban, Perletta New Tradition, Perletta Lab en Perletta Moods. In iedere collectie zijn er veel mogelijkheden qua uitstraling en kleur. Perletta Carpets is een onderneming waarbij klantenservice en tevredenheid erg belangrijk is. Perletta Carpets maakt creatieve en kwalitatief hoogwaardige karpetten. Bovendien worden de maatwerk kaperpetten snel geleverd.

Grondstoffen

De karpetten uit de collectie Structures van Perletta Carpets, zijn gemaakt van 100% zuiver scheerwol. Deze wol is afkomstig van schapen uit Nieuw-Zeeland. De collectie bestaat uit 30 verschillende kleuren. Om de wol te voorzien van de deze kleuren zal het 3 uur moeten weken in grote verfbaden zonder chemische metalen. Hierna wordt de wol uitgehangen zodat het goed kan drogen. Als de wol droog is word het om een draad van jutte gesponnen. Deze kern van jutte zorgt voor de stevigheid in de karpetten. Nadat de wol gesponnen is worden de wollen garens in grote wasmachines extra heet gewassen. Hierdoor krimpt de wol en wordt deze nog compacter. Hierdoor zal de wol minder absorberen en het slijt minder snel. Nu kan er geweven worden, dit gebeurd met jutte kettingdraden. Voor iedere structuur wordt een eigen weeftechniek gebruikt. Bij het maken van de karpetten van Perletta Carpets wordt geen lijm of latex gebruikt, alleen natuurvriendelijke producten.

Advies geven wij u graag

Bent u benieuwd naar alle mogelijk heden binnen de collectie van Perletta Carpets, kom gerust bij ons langs in Veenendaal of Zutphen. Wij staan u graag te woord om u te helpen met de keuzen van de juiste kleuren en afmetingen van uw Perletta karpet.

Artikelen in Perletta Carpets