In de collectie van Romo vindt u stoffen met klassieke en eigentijdse patronen, damasten, zijde, jacquards, chenilles en fluwelen stoffen. De collectie wordt gekenmerkt door de zachte kleuren op zachte ondergronden gecombineerd met bloemen. Ook heeft Romo een aantal hele mooie linnen en katoenen gordijnstoffen. Deze bijzondere stoffen collectie kunt u komen bewonderen in onze showroom in Veenendaal of Zutphen.

Oprichting

Romo is opgericht in 1902 in het Verenigd Koninkrijk. Romo is een echt familie bedrijf. De vijfde generatie staat op dit moment aan het roer. In 1902 begon Robert Mould met een kleinschalige meubelmakerij in Nottingham. Rond 1930 begon Romo met het leveren van meubelstoffen en componenten aan groothandelaren. Tot dat het bedrijf steeds meer de kant op ging van het ontwikkelen en produceren van stoffen. Momenteel zijn er meer dan 250 mensen werkzaam in de ontwerpstudio, kantoren en magazijn van Romo. De stoffen van Romo zijn te vinden door heel Europa  bij de exclusieve woninginrichters. Het bedrijf is een internationale leider op het gebied van ontwerp en verkoop van exclusieve meubelstoffen en wandbekleding. In de showrooms over de hele wereld hangen grote hangers met de ontwerpen en kleuren. Stuk voor stuk exclusieve ontwerpen die door het ervaren en toegewijde ontwerpteam van Romo worden ontwikkeld.

Grondstoffen

De stoffen die door Romo worden ontworpen en ontwikkeld, worden geproduceerd door deskundige wevers en printers die Romo zorgvuldig heeft uitgekozen. Doordat Romo de productie in eigenhuis heeft, kunnen ze ervoor zorgen dat de stoffen de hoogste kwaliteit hebben en de voorraadniveaus uitstekend zijn. Ze kunnen zo snel en efficiënt werken. Ook helpt Romo het goede doel Oxfam. Dit project helpt kinderen in Congo naar school te gaan, en ze verbeteren de armste gebieden in het land. Romo doneert een deel van de winst aan dit doel.

Advies geven wij u graag

U bent van harte welkom in onze showroom om de nieuwste trends en dessins te komen bekijken. We helpen u graag  om samen met u een mooi plaatje te neer te zetten.

Artikelen in Romo