Scandinavische vloerkleden

Scandinavische vloerkleden

De invloeden vanuit Scandinavië worden steeds groter. Een rustige en simplistische stijl is kenmerkend voor de Noordse landen. In dit blog aandacht voor deze interieurstijl en de bijpassende vloerkleden.

Links Fabula Living Angelica

Rust

Wij vinden het niet verrassend dat de Scandinavische interieurstijl zo geliefd is. De frisse uitstraling, het prachtige, rustige kleurenpalet en de natuurlijke materialen maken de sfeer heel prettig om in te leven. Bijna iedereen heeft het tegenwoordig druk, en met deze interieurstijl kom je thuis in een rustige omgeving.

Fabula Living Ulmus

Licht

Doordat de winters in Scandinavië erg lang en donker kunnen zijn, is het interieur vaak licht en wordt er veel wit gebruikt. Daarnaast worden er vooral zachte, natuurlijke tinten toegevoegd, zoals verschillende grijstinten.

Links Fabula Living Gjall

Hout combineren met kleden

In een Scandinavisch interieur wordt veel hout gebruikt. Lichte houtsoorten als beuken-, berken- en essenhout zijn het meest geschikt. Ook worden houten planken regelmatig witgeverfd. Een tapijt over de gehele vloer is zeldzaam bij deze interieurstijl. Meestal wordt er gekozen voor een houten vloer met daarop verschillende vloerkleden en dierenvachtjes.

Als accessoire worden er verder kussens, zwart-wit foto’s, grafische prints en veel planten gebruikt.

Fabula Living Ask

Fabula Living

Het Deense Fabula Living maakt prachtige eigentijdse tapijten die perfect passen bij een Scandinavische stijl. Alle vloerkleden worden met de hand geweven in India. Het merk werkt voornamelijk met natuurlijke materialen als Nieuw-Zeelandse wol, linnen, wol en katoen.

Fabula Living Fagus

Fabula Living Veronica

Fabula Living Fenris

De vloerkleden uit de Fenris collectie bestaan uit twee materialen, één kant is gemaakt van wol en de andere van katoen. De wol is niet geverfd, waardoor het vloerkleed zijn natuurlijke uitstraling behoudt. De tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Fabula Living Tanne

De Tanne vloerkleden hebben een mooi, rustig patroon, dat in iedere kleurcombinatie anders uitkomt. Zo is het patroon bijvoorbeeld goed te zien in het zwart-witte vloerkleed. Ook dit vloerkleed is verkrijgbaar in verschillende maten.

Deze Scandinavisch sfeer toepassen in uw eigen interieur? Ontdek de mogelijkheden in één van onze showrooms.

Reactie plaatsen