Tips om de akoestiek in huis te verbeteren

Tips om de akoestiek in huis te verbeteren

Nu veel van ons de laatste tijd meer thuis werken, is de akoestiek in huis misschien wel nog belangrijker geworden. Is met z’n tweeën tegelijk telefoneren al een probleem of hoort u zichzelf door de telefoon galmen in uw woonkamer? Dat kan erg vervelend zijn. In dit blog geven we tips om de akoestiek in huis te verbeteren.

Slechte akoestiek

Veel gladde, harde oppervlakken bij elkaar zorgen voor weerkaatsing van het geluid. U kunt dan denken aan harde vloeren en grote raampartijen. De weerkaatsing van het geluid op deze hard oppervlakken geeft een storende echo, waardoor de ruimte hol klinkt. Dit is niet alleen storend, maar het kinkt ook nog eens ongezellig.

Verbeteren van akoestiek

Your Edition

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de akoestiek in huis te verbeteren.

U kunt hierbij denken aan het volgende;

  • Gebruik een zachte in plaats van een harde vloer
  • Kleed de kamer aan met (hoogpolige) vloerkleden
  • Decoreer de bank met kussens en plaids
  • Gebruik gestoffeerde meubels
  • Pas akoestische schilderijen, wandkleden of speciale wandpanelen toe
  • Decoreer met accessoires als planten, boeken en opbergdozen
  • Gebruik Raambekleding

Op de vloer

Een vloer is niet alleen heel bepalend voor de uitstraling van uw interieur, maar ook nog eens één van de belangrijkste factoren voor een goede akoestiek in huis. Zachte vloeren als pvc, kurk en vloerbedekking dempen het geluid, maar wanneer u liever een ‘’harde’’ vloer kiest zijn er gelukkig ook vele mogelijkheden om de akoestiek te verbeteren. Zo scheelt het veel als u kleden toepast, zeker hoogpolige vloerkleden gaan weerkaatsing van het geluid tegen.

Verbeteren van akoestiek

Brink & Campman

Raambekleding

Veel ramen betekent lekker veel daglicht binnen, maar ze zorgen tegelijkertijd voor enorme weerkaatsing van het geluid. Met raambekleding vermindert u niet alleen de galm, u isoleert uw huis ook nog eens beter. Raambekleding houdt de warmte ’s zomers buiten en ‘s winters juist binnen.

Gordijnen dragen het best bij aan een goede akoestiek, het zijn over het algemeen namelijk grote oppervlakken stof. Maar voor het maximale resultaat kunt u kiezen voor dubbele lagen of gordijnen combineren met vouw- of plissegordijnen. Rolgordijnen of verticale jaloezieën dragen ook bij voor een prettige akoestiek.

Verbeteren van akoestiek

Your Edition

Meubels

Wanneer u de weerkaatsing van het geluid wil verminderen, kunt u het best kiezen voor gestoffeerde meubels. Dus bijvoorbeeld een stoffen bank en eetkamerstoelen. Een grote glazen tafel draagt bijvoorbeeld juist weer bij aan de weerkaatsing van geluid. Kies dan liever voor een houten oppervlak.

Decoreer

Een lege kast galmt veel meer dan een kast die vol staat met boeken. Ook planten, kussens, plaids en bijvoorbeeld opbergboxen dragen allemaal bij aan een aangenamere akoestiek en sfeer. Wanneer dit nog niet voldoende is, kunt u altijd nog akoestische schilderijen, wandkleden of akoestische wandpanelen toepassen.

Home Fashion

Bij Home Fashion zijn we gespecialiseerd in het aankleden van interieurs. Of het nu gaat om vloer- of raambekleding of complete interieurstoffering, wij helpen u hier graag bij!

Reactie plaatsen