Van Besouw design klassiekers

Van Besouw design klassiekers

Van Besouw kijkt terug op een lange historie. Het merk werd al in 1839 opgericht door Jan Van Besouw. Sindsdien is er veel veranderd, maar de rijke ervaring is nog altijd de basis voor gedegen vakmanschap. In dit blog leest u meer over dit Nederlandse merk

Van Besouw.

Historie

Van Besouw groeide uit van een degelijke wever van jute zakken, naar tapijtmerk met internationale allure. Oprichter Jan Van Besouw was een vernieuwer op gebied van organisatie, productontwikkeling en werkomstandigheden. In ruim 180 jaar groeide de weverij uit naar een productiebedrijf van hoogstaand en uniek tapijt.

In 1967 schrijft Van Besouw wederom geschiedenis. Industrieel vormgever Benno Premsela wordt gevraagd om leiding te geven aan het designteam met een bijzondere opdracht; "Ontwikkel een tapijt vanuit de gedachte alsof er nog nooit tapijt gemaakt is". Hieruit ontstaat de 3801. Een revolutionair gebreid katoenen lusjestapijt. Een combinatie die de markt opschudt. Een ongewone grondstof voor tapijt en een totaal vernieuwende productiewijze.

Van Besouw

Geen productnamen, maar nummers

Van Besouw werkt niet met productnamen, maar met nummers. Op deze manier kan iedereen zijn eigen associatie vormen bij een tapijt, aldus het merk. Diverse nummers van Besouw zijn inmiddels wel ‘’bekende namen’’ geworden. De 3801 is hier een goed voorbeeld van.

De nummers worden niet willekeurig gekozen. Zo staat het eerste cijfer voor het gebruikte materiaal en het tweede voor de productiemethode. De laatste twee cijfers vormen een volgnummer.

3801  3 = katoen | 8 = breien | 01 = volgnummer

Materiaal  
1. wol
2. synthetisch
3. katoen
4. wol/geitenhaar
5. linnen
6. combinatie materialen
7. 80% wol / 20% synthetisch
8. lamawol

Productiemethode
1. wilton geweven
2. geweven met patroon
3. handwoven / handtuft
4. jacquard geweven / vlakweef
5. fushion bond
6. getuft
7. –
8. gebreid

Design Iconen

3801

Eerder benoemde we al dat de 3801 een ware design classic is. Een innovatie van Van Besouw uit 1969, die nog altijd actueel is. Dit tapijt van katoen heeft een is onverwoestbare kwaliteit. Dit levendige en eigentijdse tapijt is gebreid en heeft een krullende lus die frivool naar alle kanten valt. De uitstraling van dit tapijt is mat. De 3801 heeft een lange levensduur en wordt uitgevoerd in twintig kleuren.

Van berouw 3801

4403

4403 bestaat uit een ijzersterke combinatie van wol met geitenhaar. Het geitenhaar geeft een extra dimensie aan de natuurlijke uitstraling van dit tapijt. Dit tapijt is strak geweven en hierdoor breed toepasbaar. 4403 wordt geleverd in viertien kleuren.

Van Besouw 4403

2606

Dit is de super de luxe variant in de ultra soft kwaliteiten. Evenals de andere soft kwaliteiten is het een lust aan uw voeten, zo zacht. De pool is gemaakt van 100% Polyamide Silk Look garen en beschikbaar in dertien kleuren. Dit materiaal is super zacht en glanzend. Dankzij een hogere pool en voller pooldek, heeft de 2606 volume en een bijzonder luxe uitstraling. 2606 is uitermate geschikt voor intensief gebruik, vanwege de combinatie van gebruikte polyamide vezel en de sterke vezelbinding.

Van Besouw 2606

Home Fashion & Van Besouw

Home Fashion is al geruime tijd dealer van Van Besouw. In onze showrooms vindt u de stalen van de uitgebreide collecties. Bezoek onze showrooms en ontdek het merk zelf of vraag alvast stalen aan via Van Besouw.

Reactie plaatsen