Vloerkleed formaat tips

Vloerkleed formaat tips

‘’Welke maat moet mijn vloerkleed zijn?’’

Deze vraag horen wij regelmatig en uiteraard helpen wij u daar graag mee. In onze showrooms kunnen we kijken naar uw interieur en welk vloerkleed daar het best bij past, maar in dit blog alvast wat tips over de manieren waarop u vloerkleden kan ‘’stylen’’.

Voor het bepalen van het juiste formaat vloerkleed is er niet één standaardregel. Kleden worden op verschillen manieren gebruikt en daarnaast heeft iedereen ook nog eens zijn of haar persoonlijke voorkeur.

De meest voorkomende manieren om vloerkleden te gebruiken zijn; om eenheid te creëren of als zacht oppervlak op een harde vloer. Een eenheid creëren ziet u bijvoorbeeld duidelijk in de woonkamer. Door alle meubels in de zithoek op een kleed te plaatsen creëert u eenvoudig één geheel. Een zacht kleed op een harde vloer onder het bed is een mooi contrast bij de vloer en ook nog eens lekker zacht uit bed stappen.

Tips voor het formaat vloerkleed

Eethoek

Bij de eettafel kunt u het best kiezen voor een groot kleed waar zowel de tafel als de stoelen op passen. Dit geeft niet alleen een rustig beeld, het is ook nog eens het meest praktisch met het aanschuiven van de stoelen. Houdt er bij deze optie rekening mee dat het vloerkleed minimaal 60cm rondom de eettafel uitsteekt.

Zithoek

Voor deze kamer is het iets lastiger, er zijn namelijk verschillende opvattingen en interieur blijft toch ook iets persoonlijks. In veel interieurs wordt er gekozen voor de voorpoten van het meubilair op het kleed, hierdoor worden de verschillende ‘’losse’’ meubels als het ware met elkaar verbonden. Het mooiste is in dit geval om een maat vloerkleed te kiezen, waarbij het kleed verdwijnt onder de bank. Vanzelfsprekend is het formaat kleed in dit geval afhankelijk van de meubels, we helpen u graag bij uw keuze.

Een groot vloerkleed creëert eenheid. Wanneer alle meubels op het kleed worden geplaatst geeft dit vaak een prachtige, rustige uitstraling. Om het formaat kleed te bepalen moet u voor deze optie dus al weten hoe uw meubels komen te staan. Let hierbij wel op, dat het kleed niet te dicht tegen de muur aan ligt, probeer minimaal 40cm tussen kleed en muur over te houden.

En dan is er voor de zithoek ook nog de optie waarbij geen poten van de meubels op het vloerkleed staan. Dit kan een goed idee zijn wanneer u kiest voor een accent met een patroon of kleur. In andere gevallen raden wij een klein kleed meestal niet aan in de zithoek, omdat het de eenheid dan soms juist kan verstoren.

Combineren
Iets wat we tegenwoordig steeds meer zien is het combineren van verschillende vloerkleden.
Dit is vooral een mooie oplossing voor ruimten met verschillende zitplekken. Combineer verschillende kleuren, materialen of maten. Hierbij liggen de kleden soms ook tegen elkaar aan of gedeeltelijk over elkaar heen. Ook hierbij denken we graag met u mee over stijlvolle combinaties.

Vloerkleed bed

Niemand stapt graag uit bed op een koude vloer. Een kleed onder het bed is dan ook een fijne oplossing wanneer het bed op een harde vloer staat. Kies een vloerkleed dat aan de voor-en zijkanten 30 tot 45 centimeter onder het bed uitkomt.

Wilt u uw slaapkamer stylen met een vloerkleed? Dan kan het ook een speels gezicht zijn wanneer u een kleed of loper aan het voeteneind van u bed legt.

Vloerkleed hal

Een vloerkleed kan een hal of gang een totaal andere look geven. Meestal staan in deze delen van het huis weinig meubels, dus decoratie op vloer of wand heeft veel effect. Denk alleen ook aan de veiligheid en kies in deze ruimtes een kleed dat groot genoeg is, een klein kleed in de hal wordt al snel iets om over te struikelen.

Reactie plaatsen